Menu

Helden ontmoeten helden bij ABN AMRO toernooi

Nadat de Ajacieden bij het voetvolley tijdens het ABN AMRO World Tennis Toernooi waren geklopt door de proftennissers, kregen ze een diner aangeboden. Gelijktijdig daaraan verklaarde Roger Federer iets verderop in de ABN AMRO Lounge in sportcomplex Ahoy hoe zo'n nederlaag kon. ,,Voor veel tennissers is de tweede sport voetbal. De meesten kunnen dat ook goed", wist de nummer één van de wereld. Federer deed overigens niet mee met de uitdaging tussen topvoetballers en toptennissers.

Martin Verkerk was wel één van de deelnemers en nam het met de Fransman Thierry Ascione bij het voetvolley op tegen Victor Sikora en Maarten Stekelenburg. ,,Ik ben Ajacied", aldus de succesvolle Nederlandse tennisser. ,,Het is daarom leuk tegen ze te voetballen. Mijn broer heeft drie stoelen in de ArenA en als ik in Nederland ben, wil ik wel eens gaan kijken. Maar de laatste wedstrijd die ik heb gezien, dateert alweer van vorig jaar. Toen ben ik bij de Champions-Leaguewedstrijd tegen AS Roma geweest." Eén Ajacied kende hij wat beter dan de andere. ,,Ik ben Maxwell een keer in de stad tegengekomen. Aardige jongen, goede voetballer ook." Verwacht Verkerk dit jaar veel van Ajax? ,,Ik denk wel dat ze kampioen worden. Dat zou wel terecht zijn."

Vrij snel nadat de Ajacieden en de profs het tenniscourt hadden betreden, raakten Alex Corretja en Ronald Koeman al in gesprek. Corretja, in Rotterdam binnengekomen met een wildcard, was helemaal in de wolken de Ajax-trainer een keer in levende lijve te zien. ,,Hij is meer dan een held. Hij is Ronald Koeman. Eén trapje lager dan God. Ik ben lid van Barcelona en zag hem vroeger spelen. Hij is altijd kalm en zo aardig. Ik heb zoveel respect voor hem."

Van dat respect was op de baan weinig te merken. Corretja versloeg bij het voetvolley met Jonas Björkman Ronald Koeman en Wil Coort. De Catalaan schoot met een halve volley de bal diagonaal over het net. Onhoudbaar voor 'sneeuwvlokje' en compaan. ,,Ik verrekte mijn spier, maar het was het waard", grijnsde Corretja tegen zijn collega's die hem met bewondering hadden gadegeslagen.

Ook toernooidirecteur Richard Krajicek was vereerd met het bezoek van de Ajacieden. Ook hij liet, zachtjes pratend, zijn Amsterdamse voorkeur spreken. ,,Maar dat is hier vloeken in de kerk", aldus de Muiderberger die het in zijn prachtige pak en nette schoenen al tennissend opnam tegen Ronald Koeman. ,,Ronald is een gemene speler", liet Krajicek zich ontvallen. ,,Hij liet me lopen!" En dat ging nou net niet op zijn leren zolen. ,,Hij tennist beter dan ik voetbal."

Victor Sikora beleefde tijdens het tennis zijn 'finest moment' met een prachtige smash tegen Jonas Björkman, die hij ook al met listige effectballetjes had laten lopen. Zlatan Ibrahimovic, Steven Pienaar, Anthony Obodai, Bogdan Lobont, Yakubu, Jari Litmanen en Sander Boschker keken toe hoe de Ajacieden zich tennissend zeer goed konden meten met de proftennissers. Na de krachtmeting kregen de spelers een diner aangeboden. Daarna schoven de Ajacieden de tribune op voor het treffen tussen Sjeng Schalken en Goran Ivanisevic, aan elkaar gekoppeld door de Kroaat zelf en hoofd jeugdopleiding Danny Blind. Het werd een ongelijke strijd. Schalken sloeg Ivansevic van de baan met 6-3, 6-2.