Menu
Helden van 1971 eregasten bij Ajax - Panathinaikos

Helden van 1971 eregasten bij Ajax - Panathinaikos

Rondom Ajax - Panathinaikos wordt donderdagavond uitgebreid stilgestaan bij de Europese finale tegen dezelfde Griekse opponent uit 1971. Ajax won dat jaar zijn eerste Europa Cup. Een aantal spelers uit die finale van juni 1971 (2-0) zijn bij de laatste thuiswedstrijd van de groepsfase in de Europa League te gast op de Koninklijke Loge in de Amsterdam ArenA.

Horst Blankenburg, Barry Hulshoff, Piet Keizer, Heinz Stuy, Ruud Suurendonk en Sjaak Swart zullen met verzorger Salo Muller terugblikken op de eerste Europese hoofdprijs van de club.

Helaas zijn veel betrokkenen inmiddels overleden. Onder anderen Johan Cruijff, doelpuntenmaker Dick van Dijk, trainer Rinus Michels, Gerrie Mühren en aanvoerder Velibor Vasovic zijn niet meer onder ons, maar de herinnering aan deze grote Ajacieden en hun verdiensten zal nooit verloren gaan. De aanstaande editie van Ajax - Panathinaikos biedt daarom een prachtige gelegenheid om de helden van toen te eren.

Replay
Zestien jaar geleden was er ook een eerbetoon aan die prachtige finale op Wembley: als afsluiting van het honderdjarig bestaan van Ajax in 2000 werd er een replay gespeeld tussen de finalisten van 1971. In de Amsterdam ArenA wonnen de Grieken met 0-1. Daarna speelden de huidige teams tegen elkaar. In dat prestigieuze duel zegevierde Ajax na doelpunten van Wamberto en Aron Winter met 2-0. Precies; dezelfde uitslag als op 2 juni 1971 in Londen.

Tickets Ajax - Panathinaikos
Ajax - Panathinaikos begint donderdag om 19:00 uur in de Amsterdam ArenA. Bestel je tickets via onderstaande button.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax Archief
Tickets Ajax - Panathinaikos