Menu
Helden van de Toekomst in beeld

Helden van de Toekomst in beeld

Technisch directeur Martin van Geel en producent Wim Zielhorst prestenteerden vrijdagmiddag de dvd-box 'Helden van de Toekomst'. ,,Deze serie geeft een mooi beeld van waar we bij Ajax mee bezig zijn", aldus Van Geel.

Jan Vertonghen, Mitchell Donald, Urby Emanuelson en John Heitinga zijn exponenten van de jeugdopleiding. Zij krijgen uit handen van Martin van Geel en producent Wim Zielhorst de DVD overhandigd. Jan Vertonghen, Mitchell Donald, Urby Emanuelson en John Heitinga zijn exponenten van de jeugdopleiding. Zij krijgen uit handen van Martin van Geel en producent Wim Zielhorst de DVD overhandigd.

De kern van Ajax en een belangrijke levensader is de jeugdopleiding van Ajax. Wim Zielhorst maakte in 1994 al eens een VHS-serie. ,,Daar is weer een aantal jaren overheen gegaan. De opleiding is in ontwikkeling gebleven en daarom hebben we in 2002 met Armada Sports besloten de jeugdopleiding in beeld te brengen voor een breder publiek, want er wordt altijd gevraagd waarom bij Ajax zoveel jeugd doorbreekt. Nu in 2007 is de serie klaar. Dat geeft wel aan dat er zeer intensief en tot in detail aan is gewerkt. Het resultaat is de moeite waard", klonk het vrijdagmiddag tevreden uit de mond van Martin van Geel.

De serie is opgedeeld in zes dvd's. De Ajax-speelwijze, de opleidingsvisie, de jeugd van 7 tot 12 jaar, van 12 tot 15 jaar en van 15 tot 19 jaar staan op een dvd. Op de bonus-dvd zijn impressies te zien van sportcomplex de Toekomst, de Ajax-ruimtes in de ArenA en ontwikkelingsfilmpjes van Urby Emanuelson, John Heitinga, Wesley Sneijder, Ryan Babel, Hedwiges Maduro en Maarten Stekelenburg. Bovendien worden Nigel de Jong, Ryan Babel en Hedwiges Maduro uitvoerig aan het woord gelaten. ,,De Ajax-jeugdopleiding heeft in de loop der jaren zoveel rendement opgeleverd", zei Van Geel trots. ,,Kluivert, Bergkamp, Rijkaard, Van der Sar, Seedorf, Sneijder. Toen wij vorig seizoen met 5-1 wonnen bij PSV stonden er acht zelfopgeleide spelers in het veld. En toen we van Feyenoord wonnen zelfs negen. Wij denken niet alleen aan opleiden, maar geven ze ook de kans in het eerste team. Bovendien zijn ze van een goed niveau. Als je kijkt naar de laatste interland waren er van de selectie van het Nederlands elftal, toch het summum, van de achttien geselecteerde spelers tien door Ajax opgeleid. Toch zijn we bij Ajax nooit tevreden, we blijven altijd schaven."

De DVD is te koop voor €59.95, onder andere in de Ajax online shop.