Menu
Helden van de Toekomst

Helden van de Toekomst

Ajax en Armada Sports presenteren de dvd-reeks Helden van de Toekomst. De serie bestaat uit zes dvd’s over de wereldberoemde jeugdopleiding van Ajax.

Wim Zielhorst, een ervaren producent van sportfilms en -documentaires heeft meer dan vijf jaar bij Ajax meegelopen met de trainers, de technische staf en jonge talenten om het Ajax-trainingsconcept aan het publiek in al haar facetten te tonen. Het resultaat is een unieke zesdelige dvd-serie voor iedere voetbalfan, het aanstormende voetbaltalent en zijn ouders, voor jeugdtrainers in het algemeen en die in het amateurvoetbal in het bijzonder, voor Ajax-fans en het bedrijfsleven.

Op iedere dvd wordt uitgebreid ingegaan op een specifiek thema en/of leeftijdsgroep. Aan de hand van legendarische beelden van Ajax-spelers waaronder Dennis Bergkamp, Rafael van der Vaart en Johan Cruijff wordt op dvd 1 de Ajax-speelwijze in beeld gebracht.

Op de overige vijf dvd’s wordt uitgebreid ingegaan op de Ajax-opleidingsvisie. Met onder andere beelden van bekende Ajax-voetballers zoals Ryan Babel, Wesley Sneijder, Hedwiges Maduro, John Heitinga, Nigel de Jong en Urby Emanuelson.

11 september 2007 komt de zesdelige dvd-box Helden van de Toekomst , de wereldberoemde Ajax-opleiding uit. De dvd-box is een uitgave van Bridge Entertainment Group en is geproduceerd door Armada Sports in samenwerking met Ajax.

Een overzicht van de dvd’s

dvd 1 – De Ajax-speelwijze
De Ajax-speelstijl – Formatie – Speelwijze – Balbezit - Oriënteren en anticiperen – Veldbezetting - Technische vaardigheden - Individueel spelidee - Balbezit tegenpartij - Keuze voor formatie.

dvd 2 – De Opleidingsvisie
Talentherkenning - Allesbepalende factoren – Talentontwikkeling - Geïntegreerde aanpak - Trainbaarheid van vaardigheden – Trainingsperiode – Trainingsbelasting - Individuele ontwikkeling - Trainen een vak apart - Aanpassen van de formatie - Individuele ontwikkeling en team.

dvd 3 – 7/12 Jaar
Leeftijdspecifieke kenmerken - Mentale ontwikkeling - Veelzijdig motorische ontwikkeling - Voetbaltechniektraining - Scouting van talenten – Stimuleren/corrigeren - Spelen in een ouder team - Tactische training - Keuze voor een positie - Aanleren van technieken – Balvaardigheid.

dvd 4 – 12/15 jaar
Leeftijdspecifieke kenmerken - Technische vaardigheden passen en aannemen - Toepassen van technische vaardigheden – Positiespel – Partijspel – Groeispurt - Specifieke vaardigheden.

dvd 5 – 15/19 jaar
Leeftijdspecifieke kenmerken - Individueel spelidee - Technische vaardigheden passen en aannemen – Positiespel – Teamtactiek – Partijspel - Speelwijze in relatie tot de tegenpartij.

dvd 6 – Bonus
Impressies van sportcomplex de Toekomst – impressie van de Arena (Ajax-ruimtes) – Integraal een helft van de wedstrijd Ajax – Sparta, gezien door de positiespelanalysecamera – Ontwikkelingsfilmpjes van Hedwiges Maduro, John Heitinga, Wesley Sneijder, Ryan Babel, Urby Emanuelson – Interviews over de Ajax-opleiding met Maduro, Babel en Nigel de Jong – Trailers van de delen 1 t/m 5.