Menu
Heldere keuzes De Boer voor duel met VVV

Heldere keuzes De Boer voor duel met VVV

Joël Veltman en Jasper Cillessen hebben allebei een basisplaats als Ajax het zaterdagavond in de Amsterdam ArenA opneemt tegen VVV-Venlo. Frank de Boer liet tijdens zijn voorbeschouwende persconferentie ook weten dat Kenneth Vermeer (ziek) en Toby Alderweireld (lies) zullen ontbreken in zijn wedstrijdselectie voor het competitietreffen met de Limburgers.

Vermeer sluit daarmee een bijzondere week toch vervelend af. De Ajacied maakte woensdag zijn debuut in het Nederlands elftal in het oefenduel met Duitsland (0-0). Alderweireld raakte zondag geblesseerd in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. In hetzelfde duel liep ook Ryan Babel een schouderkwetsuur op. Hij is de komende weken niet inzetbaar. Danny Hoesen neemt als mogelijke spits Babels plek in de wedstrijdselectie in. De jonge aanvaller heeft geen basisplek, maar maakt volgens De Boer wel kans op speeltijd. Kolbeinn Sigthórsson keert naar verwachting volgende week terug op het trainingsveld.

,,Met Alderweireld willen we in voorbereiding op woensdag geen risico nemen’’, lichtte De Boer de stand van zaken bij zijn centrale verdediger extra toe. Ajax lijkt de Belg vooral goed te kunnen gebruiken in het midweekse Champions League-duel met Borussia Dortmund. ,,Hij ondergaat nog een échte test. Maandag traint hij individueel. Dinsdag weer met de groep. Ik heb het gevoel dat hij woensdag kan spelen.’’

Ajax - VVV-Venlo was afgelopen seizoen, op 3 mei, de wedstrijd waarin Ajax de 31e landstitel veroverde. Siem de Jong nam beide treffers voor zijn rekening. Ajax - VVV-Venlo was afgelopen seizoen, op 3 mei, de wedstrijd waarin Ajax de 31e landstitel veroverde. Siem de Jong nam beide treffers voor zijn rekening.

Het competitietreffen met VVV geldt, onvermijdelijk, als laatste test voor het belangrijke en mogelijk cruciale duel met Borussia Dortmund. Ajax kan woensdag een goede stap zetten richting Europese overwintering; bij voorkeur natuurlijk in de Champions League. De Boer: ,,Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Ook de wedstrijd tegen VVV moeten we goed afsluiten en dus winnen. Alleen dan gaan we met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Ik wil zaterdag dus een heel gemotiveerd Ajax zien. Een Ajax dat wint.’’

Miralem Sulejmani ontbreekt opnieuw in de wedstrijdselectie van De Boer. De Servische Ajacied doet zijn ‘stinkende best’, volgens zijn trainer. ,,Maar het verschil is te klein met Tobias Sana en Jody Lukoki’’, doelt De Boer op het kwalitatieve verschil tussen zijn rechtsbuitens. ,,En als het verschil te klein is, dan kies ik voor de toekomst. Op dit moment kies ik dus voor Lukoki. Maar als ik de Sulejmani van een jaar geleden weer terug zie, zal hij er weer bij zijn.’’

De Boer besloot zijn persconferentie met mooie woorden aan het adres van de kersverse international Kenneth Vermeer. Nederland – Duitsland was als interland het aanzien niet waard (‘het diner vooraf was beter’, aldus de Ajax-trainer), maar het optreden van zijn doelman stemde De Boer tevreden. ,,Kenneth maakte een solide indruk. Hij maakte de goede keuzes, ik denk dat hij het goed heeft gedaan. Hij beleeft nu een nieuwe fase in zijn carrière. En dat is ook goed voor Ajax.’’

Voor Ajax – VVV-Venlo zijn nog kaarten beschikbaar. Voor deze wedstrijd geldt geen Club Card-verplichting. Iedereen kan dus kaarten aanschaffen in de vrije verkoop. Kom naar de ArenA en juich Ajax zaterdag vanaf 19:45 uur naar de overwinning!

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, Gerard van Hees (wedstrijdfoto Ajax - VVV-Venlo)

Kom naar Ajax - VVV-Venlo!

Frank de Boer trainde vrijdagmorgen 'gewoon' deels mee met zijn selectie. Frank de Boer trainde vrijdagmorgen 'gewoon' deels mee met zijn selectie.
Dribbeloefening tijdens de laatste training voor de thuiswedstrijd tegen VVV. Dribbeloefening tijdens de laatste training voor de thuiswedstrijd tegen VVV.
De Boer overlegt tijdens de vrijdagtraining met Hennie Spijkerman. De Boer overlegt tijdens de vrijdagtraining met Hennie Spijkerman.
Toby Alderweireld trainde apart met fysiotherapeut Pim van Dord. Toby Alderweireld trainde apart met fysiotherapeut Pim van Dord.