Menu
Helikopter op trainingsveld

Helikopter op trainingsveld

De training van Ajax 1 is maandagochtend heel even stilgelegd. Dit in verband met een speciale tussenstop van een 'Doe een Wens-helikopter'.

Even na 11.00 uur landde de helikopter op het trainingsveld. Even na 11.00 uur landde de helikopter op het trainingsveld.

Even na elf uur klonk er boven de trainingsvelden naast de Amsterdam ArenA zwaar brommend geluid van een landende helikopter. Adrie Koster besloot de training stil te leggen en zijn spelers naar de veilige zijkant van het veld te dirigeren. Iedere anonieme bezoeker van de training keek verbaasd op, maar de spelers en trainers wisten van de komst van de met Ajax-stickers beplakte helikopter. Het betrof een actie van Doe Een Wens, de stichting die de wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte probeert te vervullen.

Adrie Koster haalt de speciale bezoeker op bij de helikopter. Adrie Koster haalt de speciale bezoeker op bij de helikopter.

Terwijl de spelers de training weer langzaam hervatten, haalde Adrie Koster de jonge passagier Mark op bij de helikopter. Voor deze Ajax-fan kwam met de helikopterlanding op het trainingsveld zijn grootste wens in vervulling. Van Koster ontving Mark een sjaal met de afbeelding van Klaas Jan Huntelaar, zijn grote held. Toen de training van Ajax was afgelopen kwam de Ajax-spits naar Mark om samen met hem op de foto te gaan. Huntelaar wilde alles weten over de helikoptervlucht en plaatste ook nog zijn handtekening op het Ajax-shirt van Mark.

Na de training werden Mark en zijn familie uitgebreid rondgeleid door de Amsterdam ArenA en stond er ook een bezoek aan het Ajax Museum op het programma. Al met al een onvergetelijke dag: voor Mark en zijn familie, maar ook voor de spelers van Ajax, die niet zo heel vaak een helikopter meer op het trainingsveld zullen zien.

Klaas Jan Huntelaar wil alles weten over de helikoptervlucht. Klaas Jan Huntelaar wil alles weten over de helikoptervlucht.
Adrie Koster legt uit wat zijn spelers precies doen tijdens de training. Adrie Koster legt uit wat zijn spelers precies doen tijdens de training.
De training was nog in volle gang toen de helikopter landde. De training was nog in volle gang toen de helikopter landde.