Menu
Hendriks debuteert met nederlaag

Hendriks debuteert met nederlaag

Sam Hendriks heeft dinsdagavond zijn debuut in Jong Oranje gemaakt. De 20-jarige spits van Jong Ajax maakte vier minuten voor tijd zijn opwachting in het EK-kwalificatieduel met Slowakije. Jong Oranje stond halverwege met nog met 0-2 voor, maar ging uiteindelijk met 4-2 onderuit.

De avond begon aanvankelijk nog zo goed voor het Nederlands team. Na 23 minuten stond er een 0-2-tussenstand op het scorebord dankzij twee treffers van AZ-aanvaller Vincent Janssen. In de tweede helft keerde de wedstrijd volledig om. Via goals van Jaroslav Mihalík en Albert Rusnák (FC Groningen) stond het halverwege de tweede helft gelijk. In de slotfase ging het vervolgens helemaal mis. Martin Chrien en Adam Zreľák (strafschop) bepaalden de eindstand op 4-2.

Vlak na de derde goal van de gastheer maakte Hendriks in de 86ste minuut voor het eerst zijn opwachting in het shirt van Jong Oranje. De spits loste PSV’er Joshua Brenet af.

De volgende EK-kwalificatiewedstrijd staat pas in september 2016 op het programma. Op 2 september speelt Jong Oranje in en tegen Belarus.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots