Menu
Henri van der Aat vertrekt bij Ajax

Henri van der Aat vertrekt bij Ajax

Henri van der Aat heeft besloten zijn functie als statutair directeur van AFC Ajax NV, in goed overleg met de Raad van Commissarissen (RvC), te beëindigen. Van der Aat blijft formeel tot 1 januari 2013 in dienst. De RvC verwacht binnen een week informatie te kunnen verstrekken over de nieuwe invulling van de directie van Ajax.

Van der Aat, die op 5 februari 1957 in Amsterdam werd geboren, trad op 18 maart 2008 bij Ajax in dienst als algemeen directeur ad-interim. Vanaf 1 januari 2009 trad hij als Chief Commercial Officer toe tot de statutaire directie. Voordat hij bij Ajax in dienst kwam bekleedde hij onder meer directieposities bij de Rabobank wielerploeg en Trefpunt Sports & Leisure Martketing.

Van der Aat: ,,Het was een voorrecht onderdeel uit te mogen maken van de dagelijkse leiding van Ajax. Het waren roerige jaren, waarin ik onder andere met vier verschillende president-commissarissen te maken heb gehad. De laatste jaren waren ook sportief gezien bijzonder, met het winnen van de KNVB Beker in 2010 en de twee daaropvolgende jaren landstitels en driemaal op rij deelname aan de UEFA Champions League. Ook financieel gezien waren de laatste jaren een stuk beter, met de recordomzet van EUR 104 miljoen in het afgelopen boekjaar als hoogtepunt. Daar mogen we met zijn allen best trots op zijn. Het doet pijn de club te verlaten en ik spreek de wens uit dat het nieuwe management de volledige steun van alle groeperingen krijgt.”

President-commissaris Hans Wijers: ,,Henri heeft zich de afgelopen vijf jaar vol overgave ingezet voor Ajax. Wij bedanken hem voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.”

Tekst en foto: Ajax.nl