Menu

Henrik Moisander is schietschijf

Een uiterst klein groepje betradt maandagochtend het trainingsveld bij de ArenA. De vijf Ajacieden mochten zich ruim een uur uitleven op keeper Henrik Moisander.

Het overgrote gedeelte van de selectie moest zich melden bij de diverse nationale selecties of mag vanavond met Jong Ajax me naar Breda. De rest bleef achter in Amsterdam en trainde onder leiding van Wil Coort op het afronden op doel. Alleen Wesley Sonck en John O'Brien bleven geblesseerd binnen.

Aangezien Henrik Moisander de enige aanwezige keeper was, kreeg hij het zwaar te verduren. Normaal gesproken zijn er in ieder geval twee doelmannen die elkaar af kunnen wisselen om weer even op adem te komen, nu was de jonge Fin afhankelijk van de door Coort ingelast korte pauzes. Maar de Fin gaf geen krimp.

Halverwege hield Maxwell het voor gezien. De Braziliaan had wat last van zijn lies, en om het niet tot een blessure te laten komen, stopte hij voortijdig met de training. Gezeten op een bal bekeek hij ontspannen doelpoging na doelpoging van zijn vier teamgenoten.

Meer dan afronden in bepaalde vormen hoefden de Ajacieden niet van gelegenheidstrainer Coort. Van links, van rechts, met een aangespeelde bal of juist niet, in een keer of met nog een keer raken, met of zonder kaats, alle varianten passeerden de revue. Honderden ballen kreeg Moisander om zijn oren, vele wist hij ook te stoppen.

Tom Soetaers, die terugkomt van een voetblessure, kon alle oefeningen meedoen. Aan partijtjes is de Belg nog niet toe, maar schieten kan hij wel. Het gaat de goede kant op, vindt de aanvaller zelf. ,,Eindelijk'', zei hij met een diepe zucht.

Yannis Anastasiou besloot de training met een heel subtiel lobje. Onhoudbaar voor de inmiddels moegestreden keeper.