Menu
Heracles Almelo: Thuisduels top, uitduels flop?

Heracles Almelo: Thuisduels top, uitduels flop?

Heracles Almelo komt zondag op bezoek in Amsterdam. De ploeg van John Stegeman is in thuisduels erg sterk (gebleken), maar komt op vreemde bodem beduidend minder voor de dag.

Weinig punten in uitduels
De Heraclieden zijn 1 van de best presterende thuisploegen dit Eredivisieseizoen met 20 punten uit 15 wedstrijden. Maar in uitduels haalde alleen FC Twente (6) minder punten dan Heracles (7). Voor Ajax een positieve statistiek met het oog op zondag.

De laatste paar weken haalde Heracles een groot deel van die 7 punten. De laatste 2 uitwedstrijden (W1-G1) zijn de tukkers zelfs ongeslagen.

Eerder dit seizoen ging Ajax onderuit op bezoek in Almelo (2-1).
Eerder dit seizoen ging Ajax onderuit op bezoek in Almelo (2-1).

Verdediging
De verdediging blijkt niet waterdicht te zijn. De achterhoede uit Almelo kreeg dit seizoen slechts 1 doelpunt minder tegen (54) dan heel vorig seizoen (55). Daarvan vielen er maar liefst 34 in uitduels, het meest van alle ploegen in de Eredivisie.

Aanval
Heracles Almelo heeft dit seizoen niet 1 goalgetter zoals in het verleden met onder meer Samuel Armenteros, Wout Weghorst en Bas Dost. Nu zijn het meerdere spelers die voor de doelpuntenproductie zorgen. Hieronder een overzicht van 5 spelers die belangrijk zijn voor de Heraclieden.

Reuven Niemeijer – 8 goals
Reuven Niemeijer is met 8 goals topscorer van Heracles Almelo. De 23-jarige Hengeloër maakte gemiddeld 1 doelpunt per 199 minuten. In 2018 is Niemeijer nog niet echt op dreef, hij produceerde nog maar 1 doelpunt.

Kristoffer Peterson – 6 goals
Kristoffer Peterson is de voorhoedespeler met de meeste wedstrijden (29) bij Heracles. De Zweed maakte 6 treffers en daarnaast verzorgde hij 2 assists.

Belangrijke man in de voorhoede van Heracles: Brandley Kuwas, hij zorgde al voor 11 assists.
Belangrijke man in de voorhoede van Heracles: Brandley Kuwas, hij zorgde al voor 11 assists.

Vincent Vermeij – 6 goals
John Stegeman kiest de laatste maanden steevast voor Vincent Vermeij in de spits. De lange blonde aanvaller maakte net als Peterson al 6 doelpunten dit seizoen. Vermeij zat eerder dit seizoen tegen Ajax niet bij de selectie.

Paul Gladon – 5 goals
Paul Gladon, die aan het begin van dit seizoen nog de voorkeur kreeg boven Vermeij, maakte al 5 doelpunten dit seizoen. Een daarvan was de 1-1 tegen Ajax op 12 augustus 2017.

Brandley Kuwas – 4 goals
Brandley Kuwas is momenteel niet de meest scorende aanvaller van Heracles, maar de rechtsbuiten leverde wel al 11 assists. Sinds de terugkeer van de club in de Eredivisie (2005/2006) gaf geen enkele Heraclied meer assists in een Eredivisieseizoen. Kuwas scoorde, net zoals Gladon, eerder dit seizoen tegen Ajax. De 25-jarige Kuwas maakte na 82 minuten spelen de beslissende 2-1.

Bekijk ook: Dolberg kan eindelijk weer op doel schieten
Bekijk ook:
Ten Hag laat nog niks los over puzzel achterin

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Pro Shots