Menu
Heracles en Ajax van afstand

Heracles en Ajax van afstand

Goede kans dat Heracles Almelo – Ajax een duel wordt waarbij regelmatig van afstand wordt geschoten. Het betreft hier een treffen tussen de twee ploegen die het vaakst van buiten het strafschopgebied scoorden. Zowel Ajax als Heracles lukte dat dit seizoen al zeven keer.

Heracles, de verassende nummer drie, kan de nodige clubrecords vestigen, zowel in positief als negatief opzicht. Laten we beginnen met het voor de Heraclieden rooskleurige nieuws. De club kan voor het eerst in één kalenderjaar van de traditionele top drie winnen. In februari werd
Feyenoord (2-0) verslagen, en vorige maand volgde een zege op PSV (2-1).

Twee weken geleden evenaarde Heracles met de overwinning op Heerenveen het clubrecord van zes gewonnen thuisduels op rij: eerder lukte dat in 2006 en 2010. Nog nooit won Heracles er zeven in successie.

Als het aan Ajax ligt, komt het niet zover. Sterker nog, de Ajacieden hopen Heracles juist aan een negatief clubrecord te helpen. Ajax is tegen de Almeloërs al 24 duels op rij ongeslagen. Als de thuisploeg zaterdag niet wint, dan wordt het clubrecord van 25 duels zonder overwinning op PSV geëvenaard. Die serie werd overigens in september beëindigd.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl Louis van de Vuurst