Menu
Heracles nog ongeslagen in ArenA

Heracles nog ongeslagen in ArenA

Ajax moet zondag in eigen huis winnen van Heracles Almelo om nog enigszins kans te maken op de landstitel. De Amsterdammers zijn in vorm, maar mogen één ding niet uit het oog verliezen: Heracles verloor nog nooit in de ArenA.

Nadat Kenneth Perez zich in dit duel kon loswerken, scoorde hij de openingstreffer.

Dat de Tukkers nog ongeslagen zijn in de ArenA hebben ze met name te danken aan het geringe aantal confrontaties in Amsterdam Zuid-Oost. Slechts één keer troffen de clubs elkaar in het huidige onderkomen van Ajax. Dat was vorig seizoen. Toen hield promovendus Heracles de Amsterdammers knap op 0-0.

Ajax had die 15de oktober 2005 gewoon moeten winnen. Aanvallers Nourdin Boukhari, Markus Rosenberg en Mauro Rosales kregen genoeg kansen, maar stuitten steeds op doelman Martin Pieckenhagen. Vijf minuten voor tijd leek invaller Yannis Anastasiou Ajax toch de zege te bezorgen. De Griek kon vrij inkoppen, maar mikte de bal net naast het doel. Voor Ajax betekende het gelijkspel het vierde puntenverlies in de eerste acht wedstrijden van de competitie. Later in het seizoen revancheerde Ajax zich met een 1-3 overwinning in Almelo.

Ook dit seizoen werd er al gewonnen op het kunstgras van het Polman Stadion. Treffers van Kenneth Perez (2x) en Wesley Sneijder bezorgden de formatie van Henk ten Cate afgelopen november een 0-3 overwinning. Ajax speelde de laatste veertig minuten van die wedstrijd met tien man, omdat John Heitinga met rood van het veld werd gestuurd.

Ondanks de afwezigheid van de geblesseerden Vermaelen, Leonardo, Maduro en Grygera en de geschorste Gabri, kan Ajax de wedstrijd van zondag vol vertrouwen tegemoet zien. De laatste twee competitiewedstrijden leverden de ploeg van coach Henk ten Cate twee klinkende zeges op. Eerst werd FC Twente met 1-4 verslagen, vervolgens was PSV aan de beurt: 1-5.

Heracles haalde twee punten uit de laatste twee duels. Zowel NAC (1-1) als AZ (0-0) kon niet winnen van de ploeg van Ruud Brood. Over Ruud Brood gesproken: pas op voor de Heracles-trainer. Ook al lukte het de 44-jarige oefenmeester eerder dit seizoen niet, hij weet wat het is om Ajax op de pijnbank te leggen. Als voetballer van FC Den Bosch was hij in november 1987 verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax in de tweede ronde van het bekertoernooi. Brood maakte in Den Bosch vier minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd.

Ajax - Heracles Almelo, de laatste vijf keer

2005/2006: 0-0
1985/1986: 7-0
1965/1966: 1-0
1964/1965: 1-4
1963/1964: 7-0