Menu
Herbstmeister C1 loopt uit op ADO

Herbstmeister C1 loopt uit op ADO

Na de deceptie van vorige week stond de zware uitwedstrijd tegen ADO/Den Haag op het program. Zoals eerder vermeld waren ADO en AZ tot nu toe de enige ploegen die het ons een beetje lastig maakten. Maar ja ADO uit...

ADO Den Haag C1 - Ajax C1 (1-4)

Onder het toeziend oog van de bondscoach was het in de 2e minuut Justin Kluivert die een vlijmscherpe voorzet gaf die ternauwernood werd gepakt door de ADO keeper. In de 5e minuut kwam Ajax op 0-1 via een goede combinatie tussen Matthijs de Ligt, Lars Kramer en Ché Nunnely. Donyell Malen was de doelpuntenmaker. Ajax speelde weer ouderwets dominant en ADO/Den Haag had dan ook niets in te brengen. Het is natuurlijk al goed als je kansen creëert maar je moet ze wel maken. Dat gold ook nu weer. Ajax had na een kwartier al op ruime voorsprong kunnen staan! In de 16e min was het wel raak. Een fantastische actie van Justin Kluivert zorgde ervoor dat Noah Lang de 0-2 kon laten aantekenen. Hierna bracht Justin Kluivert nog enkele spelers in staat om te scoren maar die lieten het afweten.

In de 23e minuut voorkwam Nigel Bouman met een katachtige redding de aansluitingstreffer van ADO.

Kort na rust kwam die aansluitingstreffer er wel door een misverstand in de achterhoede. Vanaf dat moment leek het even of ADO het spel naar zich toe zou trekken. Dit duurde echter maar tien minuten. De inmiddels in het veld gekomen Anderson Lopez, gaf een scherpe steekbal op Ché Nunnely die weer zijn goaltje meepakte, 1-3.

Drie minuten later was het weer Anderson die een steekbal gaf op Ché maar hij was niet zelfzuchtig en zorgde dat Rayan El Azrak met zijn eerste balcontact de 1-4 maakte.

De nummer twee van de competitie werd in eigen huis bij vlagen van de mat gespeeld. Hoewel de prijzen aan de finish liggen is Ajax C1 de terechte herfstkampioen. Een groot compliment aan de ploeg zoals ze de eerste helft van de competitie hebben gepresteerd. Het was van een zeer hoog niveau!

Nu even lekker rusten en de accu opladen op weg naar het kampioenschap!

Ajacied van de wedstrijd: Justin Kluivert.

ADO Den Haag C1 - Ajax C1 (1-4)

0-1 (5') Malen (Nunnely)
0-2 (16') Lang (Kluivert)
1-2 (42')
1-3 (52') Nunnely (Lopez)
1-4 (55') El Azrak (Nunnely)

Verslag: Rob Stol