Menu
Herfst doet intrede op de Toekomst

Herfst doet intrede op de Toekomst

Net als de afgelopen twee dagen trainde Ajax woensdag op het veld van de Toekomst. Een klein aantal selectiespelers en een paar aanvullingen uit Jong Ajax zetten in herfstachtige omstandigheden hun beste beentje voor.

George Ogararu legt aan voor een schot op doel. George Ogararu legt aan voor een schot op doel.

Het aantal spelers en leden van de technische staf ontliep elkaar niet zo veel woensdagochtend tijdens de training. Zonder Jaap Stam en Hedwiges Maduro was de toch al kleine groep verder uitgedund, maar de trainersequipe was op volle sterkte. Bij Ajax immers geen parttime bondscoaches die in deze weken elders moeten zijn. Hoewel Hedwiges Maduro vanwege liesklachten uit voorzorg uit de groepstraining werd gelaten, zal hij zich naar alle waarschijnlijkheid zondag bij Jong Oranje melden voor de vriendschappelijke interland, die het team dinsdag speelt tegen Jong Denemarken. Of de lies moet dusdanig gaan opspelen dat afzeggen toch het beste is voor de Almeerder.

Nicolae Mitea springt behendig over het hekje. De Roemeense linksbuiten deed de ochtendtraining met de uitgedunde groep mee. Nicolae Mitea springt behendig over het hekje. De Roemeense linksbuiten deed de ochtendtraining met de uitgedunde groep mee.

George Ogararu blijft ook in Amsterdam. De Roemeen, die uiteindelijk niet werd opgeroepen voor Roemeniƫ, werkte een gedreven training af met de paar ploeggenoten die nog over zijn op Amsterdamse bodem. De Ajacieden kregen een gevarieerd parcours voor de kiezen met oefeningen voor de sprongkracht, de techniek en als afsluitend klapstuk het schot op doel vanaf de tweede lijn.

De training van woensdagmiddag werd van het programma geschrapt. Donderdagochtend trainen de Ajacieden weer om half elf en ook dan zal de Toekomst het decor zijn.