Menu

Herindeling en rookverbod (kinder)vakken 401, 402 en 419

In het verleden is een keuze gemaakt om een aantal sectoren in de Amsterdam ArenA op een kindvriendelijke wijze in te richten. Het doel was dan ook de samenstelling van het vak voornamelijk te laten bestaan uit kinderen met hun ouders of begeleiders en de jeugdspelers van Ajax met hun ouders.

Een vak naar voorbeeld van de oude Jack Reynolds-tribune in het stadion de Meer. Een vak waar voornamelijk (jonge) kinderen met ouders en of opa’s en oma’s de wedstrijden van Ajax aanschouwden. In laatste jaren is gebleken dat dit doel slechts gedeeltelijk is bereikt. Ajax heeft zich met ingang van het komende seizoen ten doel gesteld dit alsnog te bereiken en de bewuste vakken nog gerichter kindvriendelijk maken. Dit betekent dat wij aleen nog maar nieuwe seizoenkaarthouders plaatsen in de genoemde vakken die in het gezelschap zijn van een of meerdere kinderen.

Daarnaast zal met ingang van het nieuwe seizoen een rookverbod op de genoemde vakken van kracht zijn. Ajax is namelijk van mening dat het roken in direct gezelschap van kinderen niet geoorloofd is en dan ook specifiek moet worden ontmoedigd. Ajax vindt dat de te nemen maatregelen dan ook gerechtvaardigd zijn. Vooruitlopend op het ontmoedigingsbeleid ten aanzien van roken in het stadion en de te nemen maatregelen door de overheid heeft Ajax het volgende besloten:

- Rookverbod op de vakken 401, 402 en 419 (en personeelsvak en Koninklijke Loge);

- Dit zal duidelijk middels borden worden aangegeven;
- Handhaving van het rookverbod door de stewarding;
- Verwijdering van de tribune indien verbod wordt overtreden

De huidige seizoenkaarthouders in de bovenstaande vakken zijn inmiddels aangeschreven en hebben de gelegenheid gehad om te verplaatsen naar een ander vak. Indien uw interesse is gewekt voor een verplaatsing naar een van de familievakken kunt u contact opnemen met de afdeling Supporterszaken via telefoonnummer 020-3111444.