Menu

Hersi bezorgt Jong Oranje eerste zege

Door een doelpunt van Youssouf Hersi, door Ajax verhuurd aan NEC, heeft Jong Oranje de eerste zege behaald. Nadat het team, waar ook de Ajacieden Maarten Stekelenburg en Nigel de Jong deel van uitmaken, vrijdag al gelijk had gespeeld tegen Oostenrijk won het dinsdagavond van koploper Tsjechië met 2-1.

Jong Oranje, al lang uitgeschakeld voor deelname aan het jeugd-EK, kwam in de negende minuut via Hoogstrate op voorsprong. Fort maakte namens de Tsjechen een kwartier voor tijd gelijk. Daarvoor had de thuisploeg nog wel een penalty gemist in de 62ste minuut. Maar Hersi zorgde in de slotminuut na een assist van invaller Putter alsnog voor de zege.

Dat betekent dat nadat Oranje Oostenrijk al uitschakelde voor het EK, ook voor Tsjechië deelname aan de eindronde op de helling is komen te staan. Alles hangt nu af van de laatste wedstrijd.

Het Olympisch elftal wacht in deze kwalificatiereeks nog een wedstrijd, in eigen huis tegen Moldavië.


Opstelling Oranje: Stekelenburg (Ajax); Greene (RKC Waalwijk), Olfers (RKC Waalwijk), Seip (SC Heerenveen), Jansen (Vitesse); Hoogstrate (PSV) (65. Mendes da Silva, Sparta), Mathijssen (Willem II), De Jong (Ajax), Castelen (ADO Den Haag); Hersi (NEC) (90. Tuyp), Van de Laak (FC Den Bosch) (85. Putter)