Menu

Hersi denkt nog vaak aan Ajax

Afgelopen week speelde hij weer eens tegen Ajax. Het was al lang zo vreemd niet meer als een seizoen eerder. En dit was op andere bodem, niet in de buurt van het stadion waar hij als kleine jongen al van droomde. Scoren deed hij ook tegen zijn oude ploegmaatjes. Maar anders dan zij, won hij met zijn club het Maritiem Toernooi. Youssouf Hersi, Ajacied in Nijmegen.

We spreken Hersi even, na afloop van de wedstrijd tussen zijn huidige club NEC en AZ. Weer wonnen de Nijmegenaren met grote cijfers. Tegen Jong Ajax werd het al 5-1 mede dankzij een doelpunt en een assist van het talent zelf. Tegen AZ, waar er natuurlijk nog meer prestige op het spel stond werd het ook 4-1.

,,Maar we scoorden twee keer uit een corner en een keer uit een penalty", relativeerde de nuchtere Hersi onmiddellijk. ,,Maar we hebben wel een sterk team ja", liet hij toch volgen.

Het gaat goed met Hersi. Vorig jaar speelde hij nog bij NAC waar hij in een hevige concurrentiestrijd was verwikkeld met Sergio. Hij kwam aan spelen toe maar te kort naar zijn eigen idee. Daarom naar NEC, waar hij oud-Ajacied Johan Neeskens als trainer treft.

,,Ik wil bij NEC veel wedstrijden spelen. Heb ook een basisplaats. Ik wil laten zien wat ik kan. En een terugkeer bij Ajax? Dat ligt helemaal aan mijzelf. Als ik er vijftien in schiet dit seizoen dan halen ze me wel terug. Als ik maar drie keer scoor, dan waarschijnlijk niet. Nu staat Van der Vaart op 'mijn positie'. Hij doet het natuurlijk heel goed."

Hersi denkt nog regelmatig aan Ajax, wilde zelfs op zondagavond nog wel even naar Tournament als hij nog aan kaartjes kon komen. En als hij nog energie over had, want NEC hield zondag ook nog de Open Dag. Hoe is het dan om tegen Ajax te spelen en zelfs te scoren. ,,Het is lang zo vreemd niet meer als vorig seizoen. Toen speelde ik natuurlijk met NAC in de Arena tegen Ajax. Dat vond ik wel raar. Nu ben ik al weer ruim een seizoen weg, dus dan is het anders."

Maar als het aan Hersi ligt, haalt Ajax hem terug. Want als hij eenmaal die (nog) betere voetballer is, dan kan Ajax toch niet meer om hem heen?


Foto: Broer van den Boom voor www.NEC-Nijmegen.nl