Menu

Hersi houdt Volendam op laatste plaats

Twee van de verhuurde Ajacieden kwamen tegen hun broodheer zelf in actie, Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf. Geen van beiden speelde het met 2-0 gewonnen duel uit en beiden moesten vanaf de kant toezien hoe hun oud-collega's de 29ste landstitel pakten. Boukhari kreeg de enige gele kaart van de wedstrijd. Wat de overige Ajacieden presteerden lees je hier.

Richard Knopper speelde namens Heerenveen op het afscheidsfeestje van Foppe de Haan. De geridderde trainer stond voor het laatst langs het veld in het eigen stadion. Dankzij een late treffer van oud-Ajacied Gerald Sibon zegevierde Heerenveen met 1-0 over AZ dat zich twee weken geleden al had geplaatst voor Europees voetbal.

Pius Ikedia verloor met RBC Roosendaal het thuisduel tegen Feyenoord. Hoewel het na twintig minuten 1-1 stond, liepen de Rotterdammers uit naar een ruime 1-4 overwinning. De rappe rechtsbuiten speelde negentig minuten.

Youssouf Hersi zorgde er persoonlijk voor dat het Volendam van Ruud Kras, die overigens niet meespeelde tegen NEC, op de laatste plaats blijft staan in de Holland Casino Eredivisie. Hersi schoot na de 0-1 door Tuyp de gelijkmaker binnen.