Menu

Hersi moet vooral speelminuten krijgen

Tijdens de persconferentie na afloop van de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen AZ legde Ajax-trainer Co Adriaanse nog eens goed uit waarom hij Youssouf Hersi volgend seizoen bij Haarlem wil laten spelen. ,,Youssouf moet vooral speelminuten maken. De kans dat hij die bij Haarlem krijgt, is veel groter dan dat hij die bij Willem II of FC Twente zal krijgen."

Youssouf Hersi, van 20-08-1982, stond vorig seizoen al samen met zijn zaakwaarnemer langs het veld bij Adriaanse. ,,Hij was ongerust over zijn ontwikkeling", verklaarde de trainer.

,,Youssouf wilde weten wat ik met hem van plan was. Ik heb hem dt seizoen in het tweede elftal neergezet. Daar heeft hij zich fantastisch ontwikkeld."

,,Vroeg in het seizoen heb ik hem bij de A-selectie gehaald en tegen Feyenoord-uit kreeg hij een basisplaats. Zijn ontwikkeling is goed gegaan. Ik zou hem ook zo in de selectie kunnen handhaven. Dan heeft hij echter concurrentie van Cedric van der Gun, die een prima seizoen speelde en van Richard Knopper, die ik dit seizoen nauwelijks heb kunnen gebruiken. Knopper liet vorig seizoen echter zien makkelijk te scoren."

,,Als ik Youssouf dus in de A-selectie houd, dan is de kans klein dat hij veel speelminuten maakt. Dus gaan we kijken op welk niveau hij die wel zal krijgen. Feyenoord en PSV zullen niet op hem zitten te wachten. Willem II heeft een goede nummer 10 in Caluwé en FC Twente heeft op die positie Scott Booth. Zo kunnen we nog wel even doorgaan."

Youssouf Hersi is blij met een doelpunt dat voor Ajax 2 scoorde.

,,Als Youssouf toch bij die clubs zou gaan spelen, dan kan hij zich niet doorontwikkelen. Hij is met het tweede kampioen geworden. Omdat Haarlem onze satellietclub is en er meerdere Ajax-spelers heen gaan, is daar de kans groot dat hij elke wedstrijd speelt. Dan moet je niet kijken naar welke plaats Haarlem inneemt op de ranglijst, maar op wat voor een podium je speelt. Er is veel strijd, veel spanning. Als hij het goed doet, dan halen we hem terug. Dus Youssouf gaat naar Haarlem, tenzij een Willem II of FC Twente zegt 'wij zetten hem 34 wedstrijden op 10."

,,Het is niet zo dat we spelers dumpen bij Haarlem. We helpen ze bij hun ontwikkeling, waarna het erom gaat dat ze de concurrentie bij Ajax aankunnen."