Menu

Hersi op schot voor NEC

Youssouf Hersi beleefde een zeer productieve vrijdagavond. De Ajacied in Nijmegense dienst speelde ruim tachtig minuten tegen Willem Ii en scoorde twee keer. Wat de andere verhuurde Ajacieden dit weekeinde deden lees je hier.

Al na vijf minuten stond NEC tegen Willem II op voorsprong toen Wielaert een strafschop benutte. Nog voor het kwartier helemaal verstreken was stond het al 2-0. In de tweede helft was het Hersi in de 60ste en 79ste die NEC naar een ruime 4-0 zege schoot, waarbij vooral de 3-0 van grote schoonheid was.

Richard Knopper kreeg in Kerkrade heel veel kansen om te scoren voor zijn Heerenveen, maar hij slaagde er maar niet in keeper Kujovic van Roda JC te kloppen. Twee minuten voor tijd lukte het oud-stagiair van Ajax Mika Väyrinen wel en zo won Heerenveen, niet geheel verdiend overigens, op het nippertje drie belangrijke punten in de race om Europees voetbal.

Pius Ikedia speelde met RBC 85 minuten tegen FC Zwolle. De rechtsbuiten zag in de eerste minuut zijn club al op voorsprong komen, maar nog voor het half uur was verstreken had Zuurman al gelijk gemaakt. Bij die 1-1 bleef het ook.

Ruud Kras maakte met FC Volendam goede sier bij FC Twente. Hoewel de Volendammers achter kwamen, werd er toch met 1-2 gewonnen en deed Volendam de laatste plaats weer over aan FC Zwolle.

Cedric van der Gun maakte een absurde wedstrijd mee met ADO Den Haag in Utrecht. Al na een helft spelen was het 3-3. In de tweede helft konden de Hagenaren FC Utrecht niet meer bijbenen en verloren met 5-3. Van der Gun speelde 75 minuten en scoorde niet.

NAC liet in de eerste helft met goed voetbal Feyenoord beven in Breda, maar toch waren het de Rotterdammers die met 0-3 het laatste woord hadden. Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf speelden de hele wedstrijd maar konden geen doelpunt achter hun naam schrijven.