Menu

Hersi scoort twee keer voor Oranje

Youssouf Hersi speelde woensdagavond met het Nederlands elftal onder de 18 jaar tegen Italie. Ook de Ajacieden Johnny Heitinga, Melvin Fleur en Maarten Stekelenburg waren in het keurkorps van bonscoach Mark Wotte opgenomen.

Nederland oefende tegen Italie ter voorbereiding op de dubbele EK-ontmoeting met Denemarken. De talenten klopten de Azzuri's met liefst 3-0. Hersi scoorde twee van de drie doelpunten en Stekelenburg hield zijn doel schoon.

Bondscoach Mark Wotte liet op de website van de KNVB weten tevreden over de keeper van Ajax A1 te zijn: ' Ik heb hem op geen foutje kunnen betrappen. Maarten heeft zich absoluut aangediend als eerste keeper. Als over tien dagen Varkevisser weer fit is, wordt het voor mij een moeilijke keuze', prees Wotte Stekelenburg.

Hersi scoorde in 56e minuut met een schuiver de 2-0 en vier minuten voor tijd kopte de Ajacied een rebound netjes binnen, 3-0. Hersi speelde net als Heitinga en Stekelenburg de hele wedstrijd, Fleur mocht een helft zijn kunnen vertonen. Kiran Bechan was wel reserve, maar kwam niet in actie.