Menu

Hersi scoort voor Vitesse

Oud-Ajacied Youssouf Hersi heeft zijn eerste doelpunt voor Vitesse gemaakt. In het met 3-0 gewonnen duel tegen Roda JC passeerde hij met een fraai schot in de korte hoek doelman Kujovic. Hoe andere voormalige Ajacieden het dit weekeinde deden, lees je hier.

Melvin Fleur beleefde woensdag al een vervelende avond. In verband met het carnaval in het zuiden van het land, werd het duel PSV - RBC Roosendaal naar voren gehaald. De lijstaanvoerder kreeg liefst vier penalty's, benutte er twee en won met 4-1. Fleur moest zes minuten na rust met een tweede gele kaart voortijdig naar de tribune.

Bij De Graafschap mocht Michael van der Kruis de tweede helft tegen Feyenoord meespelen. Veel plezier beleefde hij niet aan de invalbeurt want de Rotterdammers hielden huis in Doetinchem. Met 2-7 was het een droevige avond voor de thuisploeg.

Michel Kreek en Kevin Bobson wonnen hun duel met Willem II van NEC (3-1). Na een 2-0 voorsprong bij rust, liepen de Tilburgers uit naar 3-0. De tegentreffer viel in de 90ste minuut. José Valencia, die een ongelukkige wedstrijd speelde volgens de website van NEC, werd door trainer Lok vier minuten voor rust gewisseld. Bij Willem II ging Bobson in de 79ste minuut naar de kant.

Olaf Lindenbergh maakte van zijn kwartier durende invalbeurt tegen sc Heerenveen een feestje. De oud-Ajacied kwam bij AZ binnen de lijnen op een 1-1 stand. Nadat AZ op 1-2 was gekomen scoorde hij in blessuretijd de 1-3. Bij AZ stonden ook de andere oud-Ajacieden Henk TImmer, Tim de Cler en Denny Landzaat in de basis. Bij Heerenveen keerde Victor Sikora na lang blessureleed terug in elftal. Hij viel in de 69ste minuut in.

Cedric van der Gun raakte tegen Ajax geblesseerd en kon niet spelen voor ADO Den Haag in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch, waarbij Dennis Schulp in de basis stond. De rechtsbuiten noteerde wel een 2-0 winst van zijn ploeg.

Dave van den Bergh schoot FC Utrecht al in de eerste minuut naar een voorsprong tegen NAC. Behalve de linksbuiten stond ook Darl Douglas daar in de basis terwijl aan de overkant van het veld David Mendes da Silva en Mike Zonneveld in de startopstelling waren opgenomen. Zonneveld moest met een tweede gele kaart van het veld. Bij FC Utrecht maakte Michael Mols na een lange schorsing zijn rentree. Hij viel in de 69ste minuut in.

Youssouf Hersi zette Vitesse in de 24ste minuut op voorsprong tegen Roda JC. De Arnhemse ploeg, met ook Yakubu en Richard Knopper in de basis, liep uit naar een fraaie 3-0 overwinning. Knopper kreeg nog wel een gele kaart.

Bij RKC Waalwijk stond alleen Thomas Vermaelen als 'Amsterdammer' in de basis tegen FC Groningen waar Stefano Seedorf aan de start verscheen. Michael Krohn-Dehli was al opgeëist door de Deense voetbalbond voor een duel met Jong Denemarken. Jerold Promes en Randy Rustenberg vielen in bij de ploeg van Erwin Koeman. Vermaelen maakte in de 78ste minuut plaats voor Tieme Klompe die na anderhalf jaar blessureleed terugkeerde in de eredivisie. RKC won met 3-0.