Menu
Herstelde Veltman terug in selectie

Herstelde Veltman terug in selectie

Ajax werkte vrijdag de voorlaatste training af op weg naar het duel met FC Utrecht van aanstaande zondag. Joël Veltman was er natuurlijk ook bij, voor het eerst in de wetenschap dat hij komend weekend weer bij de wedstrijdselectie zit.

Veltman liep begin augustus een scheurtje op aan de binnenkant van zijn knie. Afgelopen maandag maakte hij zijn rentree bij Jong Ajax. Tegen FC Volendam opende hij zelfs de score. Met een kopbal zette hij Ajax op een 1-0-voorsprong. Helaas niet voldoende voor de zege, want de Volendammers wonnen het duel op de Toekomst met 2-3. Voor Veltman zelf was het in ieder geval een schitterende comeback. Nu zit hij dus ook weer bij de wedstrijdselectie van Ajax 1. Frank de Boer gaf wel aan dat Veltman op de bank begint.

Verder was het een uitgebreide training. Lerin Duarte en Niklas Moisander ontbraken. Duarte is nog een twijfelgeval voor aanstaande zondag, Moisander doet zeker niet mee. De Fin blesseerde zich in het duel met AC Milan en de wedstrijd tegen FC Utrecht komt te vroeg. Mike van der Hoorn neemt zijn plaats in de defensie over tegen Utrecht. De Boer verwacht dat Moisander na de interlandperiode weer inzetbaar is.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden staan klaar voor een van de oefeningen. Helemaal rechts Jong Ajax-spelers Danzell Gravenberch en Abdelmalek El Hasnaoui. De Ajacieden staan klaar voor een van de oefeningen. Helemaal rechts Jong Ajax-spelers Danzell Gravenberch en Abdelmalek El Hasnaoui.
Hennie Spijkerman overlegt met Dennis Bergkamp en Jaap Stam. Hennie Spijkerman overlegt met Dennis Bergkamp en Jaap Stam.
Joël Veltman maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie. Danzell Gravenberch (rechts) niet, maar de verdediger van Jong Ajax trainde wel mee met het eerste. Joël Veltman maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie. Danzell Gravenberch (rechts) niet, maar de verdediger van Jong Ajax trainde wel mee met het eerste.
Viktor Fischer en Lesly de Sa in duel. Viktor Fischer en Lesly de Sa in duel.
Christian Poulsen, Daley Blind en Viktor Fischer stormen af op Lesly de Sa. Christian Poulsen, Daley Blind en Viktor Fischer stormen af op Lesly de Sa.