Menu
Hersteltrainer Bobby Haarms

Hersteltrainer Bobby Haarms

Bobby Haarms wordt deze hele week herdacht op Ajax.nl. Diverse periodes uit het leven van de Ajacied komen aan bod. Vandaag: hersteltrainer Bobby Haarms.

Bobby Haarms verwierf de meeste faam als hersteltrainer van Ajax. Spelers die door de medische staf genezen werden verklaard, moesten eerst een hersteltraining afwerken bij Haarms. Het was een standaardprocedure. Haarms nam de spelers onder handen en schotelde ze een zwaar programma voor. Voor de terugkerende spelers was het een ware hel, maar ze wisten altijd dat ze baat hadden bij de speciale ‘Bobby-training’. Zijn oefensessies waren uniek. Haarms’ vriendelijke en behulpzame karakter verzachtte de harde aanpak op het trainingsveld. Hierdoor kreeg de Amsterdammer de liefkozende bijnaam de goede beul.

Een van de eerste spelers die Bobby Haarms onder zijn hoede nam, was Ruud Krol. Begin jaren zeventig raakte Krol zwaar geblesseerd door een beenbreuk. Een lange revalidatie en vele hersteltrainingen volgden, waarna hij in het seizoen 1971-1972 succesvol terugkeerde in het elftal. Na Krol volgden er veel spelers die met de hulp van Haarms een geslaagde rentree beleefden op het veld.

Zijn dienstjaren als werknemer van Ajax sloot Bobby Haarms in 2000 af met de benoeming tot Erelid van Ajax. Haarms bleef daarna altijd betrokken bij zíjn club.

Bij vele oefenvormen van Haarms speelde het beroemde en beruchte ‘bankje’ een rol. De Ajacied kende vele oefeningen op en rondom het bankje. Op de foto hierboven werkt Dani samen met Haarms een hersteltraining af.