Menu
Herwonnen enthousiasme op training

Herwonnen enthousiasme op training

Na twee vrije dagen stonden de Ajacieden donderdag weer op een zonnig trainingsveld. Jasper Cillessen, die gisteren zijn 26ste verjaardag vierde, werd met felicitaties verwelkomd door onder andere zijn collega-doelman Diederik Boer.

Tijdens de training lag de focus op dynamisch partijspel. Viktor Fischer, die nog geen week geleden zijn rentree maakte na veertien blessuremaanden, oogde topfit en maakte de indruk zijn comeback goed te hebben doorstaan. Spelers die deze ochtend niet deelnamen aan de groepstraining waren Arek Milik en Nicolai Boilesen. Zij trainden onder leiding van fysiotherapeut Ronald Vermeer. Niki Zimling, die kampt met een enkelblessure, trainde vandaag individueel en was niet aanwezig tijdens de training.

Dat Frank de Boer dit seizoen met gepaste klasse tweede wil worden in de competitie is duidelijk. Komende zondag wacht Ajax het kunstgras in Zwolle, waar de Ajacieden het opnemen tegen PEC. Ajax is vooralsnog ongeslagen op kunstgras; een mooi uitgangspunt om de wedstrijd zondag mee te beginnen.

Na een reeks teleurstellende resultaten lijkt de selectie weer vol goede moed om dit seizoen naar tevredenheid af te sluiten. Ook keeper Diederik Boer oogde gretig tijdens de training. Aanstaande zondag keert hij voor het eerst terug in Zwolle, waar hij van 2001 tot 2014 onder de lat stond. Hopelijk zal hij het zijn die na de wedstrijd de felicitaties in ontvangst mag nemen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Boer feliciteert Cillessen met zijn 26ste verjaardag. Boer feliciteert Cillessen met zijn 26ste verjaardag.
Milik en Boilesen trainen vandaag apart. Milik en Boilesen trainen vandaag apart.
Fischer laat tijdens het veldspel zien dat hij volledig is hersteld. Fischer laat tijdens het veldspel zien dat hij volledig is hersteld.
Frank de Boer liet zijn team hard werken. Frank de Boer liet zijn team hard werken.
Na teleurstellende resultaten herpakken de Ajacieden zich. Na teleurstellende resultaten herpakken de Ajacieden zich.