Menu
'Het begin van het echte werk'

'Het begin van het echte werk'

B-junioren Roly Bonevacia, Rodney Sneijder, Ricardo van Rhijn, Jeffrey Dekker, Bryan Ottenhoff en Rik Schouw tekenden donderdag een driejarig contract. Bekijk hier de foto's van de ondertekening.

Roly Bonevacia kan op twee posities uit de voeten: rechtshalf en centrale verdediger. ,,Maar mijn voorkeur gaat uit naar de rechtshalfpositie”, zegt hij na de contractondertekening. Bonevacia gaat de komende drie jaar alles uit de kast halen om te slagen bij Ajax. ,,Ik wil het waarmaken, want het is altijd mijn droom geweest om profvoetballer te worden.” Roly Bonevacia kan op twee posities uit de voeten: rechtshalf en centrale verdediger. ,,Maar mijn voorkeur gaat uit naar de rechtshalfpositie”, zegt hij na de contractondertekening. Bonevacia gaat de komende drie jaar alles uit de kast halen om te slagen bij Ajax. ,,Ik wil het waarmaken, want het is altijd mijn droom geweest om profvoetballer te worden.”
Rodney Sneijder zette donderdagochtend als eerste zijn handtekening onder een driejarig contract. De middenvelder, die graag dicht achter de spitsen speelt, is ontzettend trots op zijn eerste officiële overeenkomst met Ajax. ,,Ik ben heel erg blij dat Ajax mij de kans geeft om me de komende drie jaar te ontwikkelen en te bewijzen”, aldus het jongere broertje van Wesley Sneijder. Rodney Sneijder zette donderdagochtend als eerste zijn handtekening onder een driejarig contract. De middenvelder, die graag dicht achter de spitsen speelt, is ontzettend trots op zijn eerste officiële overeenkomst met Ajax. ,,Ik ben heel erg blij dat Ajax mij de kans geeft om me de komende drie jaar te ontwikkelen en te bewijzen”, aldus het jongere broertje van Wesley Sneijder.
Ricardo van Rhijn is volgens eigen zeggen een beetje een ‘type John Heitinga’. ,,Ik speel centraal in de verdediging en vind het prettig om in te schuiven en het spel te verdelen.” Dat hij op zo’n jonge leeftijd al zijn eerste contract tekent, vindt hij prachtig. ,,Het geeft me een gevoel van blijdschap”, zegt hij. ,,Het laat zien dat Ajax vertrouwen in me heeft.” Ricardo van Rhijn is volgens eigen zeggen een beetje een ‘type John Heitinga’. ,,Ik speel centraal in de verdediging en vind het prettig om in te schuiven en het spel te verdelen.” Dat hij op zo’n jonge leeftijd al zijn eerste contract tekent, vindt hij prachtig. ,,Het geeft me een gevoel van blijdschap”, zegt hij. ,,Het laat zien dat Ajax vertrouwen in me heeft.”
Jeffrey Dekker is de enige echte aanvaller die donderdag een contract tekende. De offensieve speelstijl zit in zijn bloed. Zijn opa (derde van links) diende in zijn beste jaren als rechterspits, de positie die Jeffrey ook bekleedt. ,,Een eerste contract is altijd bijzonder”, zegt de snelle voetballer die al sinds de E-pupillen Ajacied is.  ,,Het wordt nu allemaal weer iets serieuzer.” Met wie hij te vergelijken is? ,,Ze zeggen Andy van der Meyde.” Jeffrey Dekker is de enige echte aanvaller die donderdag een contract tekende. De offensieve speelstijl zit in zijn bloed. Zijn opa (derde van links) diende in zijn beste jaren als rechterspits, de positie die Jeffrey ook bekleedt. ,,Een eerste contract is altijd bijzonder”, zegt de snelle voetballer die al sinds de E-pupillen Ajacied is. ,,Het wordt nu allemaal weer iets serieuzer.” Met wie hij te vergelijken is? ,,Ze zeggen Andy van der Meyde.”
Brian Ottenhoff speelt pas anderhalf jaar bij Ajax. Met het zetten van zijn handtekening wordt hij per 1 juli officieel werknemer van de Amsterdamse club. Maar dit is niet zijn eerste <i>job</i>. ,,Nee, ik heb ook vakantiebaantjes gehad”, zegt de verdediger die door zijn ploeggenoten af en toe <i>Alex</i> wordt genoemd. ,,Maar dit is wel het begin van het échte werk.” Brian Ottenhoff speelt pas anderhalf jaar bij Ajax. Met het zetten van zijn handtekening wordt hij per 1 juli officieel werknemer van de Amsterdamse club. Maar dit is niet zijn eerste job. ,,Nee, ik heb ook vakantiebaantjes gehad”, zegt de verdediger die door zijn ploeggenoten af en toe Alex wordt genoemd. ,,Maar dit is wel het begin van het échte werk.”
Rik Schouw was de laatste B-junior die onder toeziend oog van technisch directeur Martin van Geel, hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink en trainer Robin Pronk een contract tekende. Schouw is een controlerende middenvelder, die eerder bij RBC speelde. ,,Mijn overstap van RBC naar Ajax was de eerste grote stap in mijn voetballeven”, legt hij uit. ,,Het tekenen van dit contract zie ik als de tweede grote stap. En ooit wil ik natuurlijk ook stap drie maken: voetballen in de ArenA.” Rik Schouw was de laatste B-junior die onder toeziend oog van technisch directeur Martin van Geel, hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink en trainer Robin Pronk een contract tekende. Schouw is een controlerende middenvelder, die eerder bij RBC speelde. ,,Mijn overstap van RBC naar Ajax was de eerste grote stap in mijn voetballeven”, legt hij uit. ,,Het tekenen van dit contract zie ik als de tweede grote stap. En ooit wil ik natuurlijk ook stap drie maken: voetballen in de ArenA.”