Menu
'Het belooft een mooie week te worden'

'Het belooft een mooie week te worden'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Joël Veltman, Vaclav Cerny en Merel van Dongen wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Joël Veltman.

Intensieve week
Het belooft een mooie week te worden. Morgen vliegen we met de selectie naar Noorwegen voor de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Molde FK en zondag treffen we PSV in eigen huis. Ik heb er een goed gevoel over. Ik heb het ritme wel lekker te pakken. Dat ik niet meespeelde in het bekerduel met De Graafschap vorige week was jammer. Je speelt natuurlijk het liefst zo veel mogelijk om dat wedstijdritme te behouden. Desalniettemin voel ik me hartstikke goed en heb ik er zin in.


Noorwegen
Ik ben nog nooit eerder in Noorwegen geweest. Het is ook nooit in me opgekomen ernaartoe te gaan, maar ik laat me graag verrassen. Dat is het leuke van mijn leven bij Ajax; je ziet zoveel plekken waar je uit jezelf nooit naartoe zou gaan. Wat in het geval van onze reis naar Molde mooi meegenomen is, is dat het hele team wel goed in z’n vel zit. Dan ga je zo’n Europese trip ook goed in. Meestal maken we met zijn allen een (culturele) wandeling op de ochtend van de wedstrijd. Dan lopen we langs mooie historische monumenten, rivieren of door parken heen. Ik zie er wel naar uit om de Noorse sfeer een beetje te proeven.


Strakke planning
Veel tijd voor ontspanning is er natuurlijk niet. Het programma zit strak in elkaar. Als we arriveren eten we wat, gaan we rusten en daarna naar het stadion om te trainen. Op de wedstrijddag is je blik uiteraard volledig op de wedstrijd gericht. Daar wil je al het mogelijke uithalen. Momenten voor een middagje sightseeing zijn er dan vanzelfsprekend niet. Die focus is ook wel prettig hoor, die heb je hard nodig.


Bizarre bestemmingen
Ik ben zelf vrij reislustig. Ik ben met het team twee keer afgereisd naar Qatar. Dat soort reizen verruimen je blik. Er zaten ook bestemmingen tussen waar je nauwelijks het bestaan van weet. Novosibirsk bijvoorbeeld, ergens diep in Rusland. Dat soort reizen blijven je wel echt bij. Europese steden zijn bij mij favoriet. Malaga, Barcelona; daar kom ik graag ook zonder team, maar met mijn verloofde naast me.