Menu

Het circus van Tom de Mul

De groep was bijna compleet donderdagochtend. Mauro Rosales was terug en zo ook de Nederlandse internationals. Alleen Maxwell, Tomás Galásek en Zdenek Grygera ontbraken nog. Rafael van der Vaart bleef binnen.

De aanvoerder gaf woensdagavond na de wedstrijd tegen Finland al aan dat hij een paar tikken had gehad, daarom kwam hij niet naar buiten. Johnny Heitinga, Wesley Sneijder en Nigel de Jong namen slechts deel aan de warming-up om de interland uit de benen te lopen en hielden het daarna voor gezien. Ronald Koeman nam het trio nog even apart en daarna mochten ze voor zichzelf bepalen of ze nog even op het trainingsveld bleven hangen of meteen richting douches gingen. En omdat ze nu eenmaal liefhebbers zijn, bleven ze alledrie naar hun teamgenoten kijken.

De groep werd in tweeën gesplitst. Een groep ging met Ronald Koeman naar de overkant van het veld om corners, vrije trappen, voorzetten en andere spelsituaties te oefenen. Ruud Krol kreeg zes spelers onder zijn hoede, die hij in twee teams van drie verdeelde. De bedoeling was het bekende kleine partijtje met de kleine doelen.

Tom de Mul was op dreef. Via een aantal prachtige passeerbewegingen en vloeiende aanvallen waarin ook de andere twee spelers van 'wit' betrokken waren, kwam de Belg met zijn team gemakkelijk op voorsprong. Bij de volgende aanval van de jonge Belg werd hij makkelijk afgetroefd door Filipe. De Braziliaan liet zich niet van de wijs brengen door de scharende benen van De Mul en bleef geconcentreerd naar de bal kijken, die hij uiteindelijk met een simpele ingreep veroverde. Het leverde de Belg natuurlijk meteen een reprimande op van Krol: ,,Hé Tom, het is geen circus! Dat is nu afgelopen!'' De Mul toverde een grijns op zijn gelaat en hield het vervolgens bij simpelere bewegingen.

Na een minuut of twintig werd er van oefening gewisseld. Weer twintig minuten later werd een partij gespeeld op een half veld met iedereen erbij. Er rest vrijdagochtend nog één training met een bijna volledige groep, dan moeten de Ajacieden klaar zijn voor het competitieduel met Heerenveen aanstaande zaterdag.