Menu
'Het echte werk staat weer voor de deur'

'Het echte werk staat weer voor de deur'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Merel van Dongen.

Als jullie dit lezen hang ik, als het goed is, ergens in een vliegtuig hoog in de lucht. Ergens tussen Antalya en Düsseldorf op onze weg terug van een geslaagd trainingskamp met de Oranje Leeuwinnen. Voor wie niet weet wie de Oranje Leeuwinnen zijn (ga je schamen), dat is de bijnaam van het Nederlands vrouwenelftal. Daarin mocht ik afgelopen week namens Ajax met Desiree van Lunteren, Kelly Zeeman, Tessel Middag en Eshly Bakker ons land vertegenwoordigen. Onze reis ging naar Belek, (Turkije) en als je denkt: dat klinkt bekend, dan heb je hartstikke gelijk. Ajax 1 was er namelijk begin deze maand ook te vinden op hún trainingskamp. In Belek hadden we lol en leerden we elkaar beter kennen. Maar bovenal hebben we keihard getraind en twee keer van Denemarken gewonnen.

Dit Nederlands elftal zet al weken goede prestaties neer in de voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi in maart. Zo wonnen we in korte tijd van Japan, Frankrijk en Denemarken en gaan we dus met het volste vertrouwen onze drie kwalificatiewedstrijden tegemoet. Waarom ik je dit als Ajax-speelster vertel? Nou, omdat ik naast Ajacied ook speelster van Oranje ben, en we ook de steun uit Amsterdam de aankomende maanden extra goed kunnen gebruiken.

Olympische Spelen
Ik heb een verzoek voor iedereen die wel eens naar de Ajax Vrouwen komt kijken, om voor één keer (of veel vaker natuurlijk) de switch te maken naar het Nederlands vrouwenelftal, waarin dus ook Ajacieden te bewonderen zijn. Alle trouwe fans, voetballiefhebbers en mensen die hard kunnen schreeuwen, hebben we namelijk nodig in onze weg naar de Olympische Spelen in Rio deze zomer. In maart strijden we in eigen land tegen Zwitserland, Noorwegen en Zweden voor één startbewijs. De data zijn woensdag 2, zaterdag 5 en woensdag 9 maart. Dus scoor jouw kaarten snel op www.onsoranje.nl. Tot zover mijn reclamepraatje, en terug naar het nieuws over ons aller Ajax Vrouwen.

Voor Ajax stond januari ook in het teken van het trainingskamp. Ik hoop dat mijn familie nog enigszins weet hoe ik er uitzie, want voordat het Nederlands elftal naar Belek vertrok, zaten we met de gehele vrouwenselectie van Ajax vijf dagen in Huelva (Spanje). Het was een geweldige week waarin we keihard hebben getraind, zowel op het veld als op het strand. Op donderdag speelden we een oefenduel tegen Huelva, een middenmoter uit de Spaanse Superliga. De wedstrijd eindigde in een 2-2-gelijkspel. Een prima voorbereiding voor de start van de tweede helft van de competitie.

Negentien zwemdiploma's
Op het strand hebben we estafettes gelopen waarbij Eshly Bakker Loïs Oudemast de duinen heeft laten proeven. In de avond was er ruimte voor ontspanning en hebben we ook een teamquiz gedaan. Zo zijn we er in die quiz bijvoorbeeld achter gekomen dat Anouk (Hoogendijk) maar liefst negentien zwemdiploma’s heeft en Lauren (Delleman) geen neefjes en nichtjes heeft. Eshly is, toen ze tien was, gepakt toen ze Flippo’s wilde stelen uit de chipszakken in de supermarkt, en Kelly heeft wel eens de poffertjes van Yolanthe laten mislukken. Weetjes die ik jullie niet wilde onthouden.

Nu is de maand januari bijna voorbij en staat het echte werk voor de deur. Te beginnen met de herstart van de Eredivisie aanstaande vrijdagavond thuis op de Toekomst tegen ADO Den Haag. Er moet gepresteerd worden en punten worden binnengesleept. Namens alle Ajax Vrouwen hoop ik iedereen om 19.30 langs de lijn te zien!