Menu
Het gaat goed met Ajax E1!

Het gaat goed met Ajax E1!

Onlangs vroeg iemand van Ajax mij; hoe gaat het met onze E1?

Het gaat goed met de E1, de jongens ontwikkelen zich uitstekend, de één wat meer dan de ander, een enkeling blijft iets achter, maar in grote lijnen zijn we zeer tevreden over onze E1. In de competitie staan we op een keurige 2e plaats, en dat in de hoofdklasse voor D-pupillen, waar we voornamelijk spelen tegen tegenstanders die gem. 2 jaar ouder zijn. Het voetbal is verzorgd, individueel zijn er een paar toptalentjes bij en wat vooral opvalt is dat deze E1 vooral tijdens de wedstrijden een hecht vriendenteam is. Je kunt ook zien dat ze meer op techniek trainen , de basis van het voetbal, dat zie je terug in de acties, passen en schieten met het “verkeerde” been en de vele tructjes, daarnaast is er veel passie en verliezen ze niet graag. Ook het hooghouden voorafgaande aan de wedstrijd van ons eerste in de ArenA verloopt dit seizoen uitstekend, heel wat spelers van de E1 hebben hun record verbroken en dat in een volle Arena tussen de sterren van het eerste, klasse.

Inmiddels trainen er al een aantal spelers van onze E1 met onze D2 mee en hebben er ook al een aantal met onze D2 meegespeeld, weer een treedje hoger, meer weerstand, goede leermomenten.

De E1 is een hecht vriendenteam De E1 is een hecht vriendenteam


Met Pasen hebben onze jongens van de E1 een prima toernooi gespeeld in Forte dei Marmi in Italië,
uiteindelijk werd er een keurige 6e plaats behaald in een sterk deelnemersveld van 32 teams. Er werden 7 wedstrijden gespeeld, er werd er slechts één verloren, nog wel onze beste wedstrijd, in de 1/8 finale tegen Sevilla, de uitslag was 2-1 voor Sevilla, maar wat was dit geheel tegen de verhouding in, Sevilla werd met name in de 2e helft weggespeeld, overlopen, kansenverhouding 14-4, maar ja als je niet scoort kun je ook niet winnen.

Het vervelende van deze nederlaag was dat we om plaats 5 t/m 8 gingen spelen, de teleurstelling was snel over toen de jongens hoorden dat we met Juventus, Paris SG en AC Milan om plaats vijf gingen strijden, wat een mooie tegenstanders, daar speel je dit soort buitenlandse toernooien voor.

Uiteindelijk werden we 6e, na een uitstekende wedstrijd tegen Milan, ook in deze wedstrijd vergaten we de vele kansen om te zetten in doelpunten, Milan kwam net voor tijd nog uit een corner op 1-1, maar gelukkig was er dit keer wel gerechtigheid en won onze E1 de penaltyserie.

Om plaats 5 en 6 speelden we tegen Paris SG (wonnen met 3-0 van Juventus), drie keer kwamen we op voorsprong, maar ook drie keer kwam PSG weer op gelijke hoogte, eindstand 3-3, en dit keer verloren we de penaltyserie. PSG 5e en wij 6e.

Wij de complimenten, Atalanta (verdiende winnaar) de wisselbeker, Hossein Zamani, spelend met het nummer 11 in onze E1 werd uitgeroepen tot speler van het toernooi, een fantastische prestatie van Hossein, je moet het maar doen in zo’n sterk deelnemersveld en uiteraard ook een compliment voor de opleiding van Ajax, want daar zijn ze in dat voetbalgekke Italië nog steeds een grote fan van.

Al met al een zeer leerzaam toernooi, spelen tegen sterke tegenstanders, verschillende systemen, en niet te vergeten bijna een week van huis.

Het gaat dus goed met onze E1, we zijn trots op onze mannen,laten we vooral niet vergeten dat het nog kinderen van 10 – 11 jaar zijn en geen computers.

Verslag: Ed Oudhuizen

De mannen blij na de gewonnen penaltyserie De mannen blij na de gewonnen penaltyserie