Menu

Het gehark van Hark Column Joark

Hallo, even een brabbel van de voorzitter op de achterste bank. Afgelopen juni ben ik begonnen bij de Supportersvereniging Ajax. Zij hebben mij gevraagd om, samen met hun, alle supporterszaken aan te pakken.

Uiteraard zal ik geen concurrentie zijn voor de overige supporters die zelf ook al een hoop doen voor andere supporters (OFA, DAS, etc.). na vijftien jaar in de tuinen gewerkt te hebben, ben ik nu dus aan de slag gegaan bij de SVA. Ik vind het toch heel positief dat zij een supporter vragen om klankbord te zijn voor de andere supporters. Ik spreek immers dezelfde taal en weet precies wat er in en rond het stadion speelt.

Zelf ben ik altijd vrijwillig bezig geweest binnen Ajax en heb een aantal jaren geleden zelf een supportersvereniging met enkele vrienden opgericht. Mede omdat de clbukaart ingevoerd werd en wij door derden werden tegengewerkt, zijn wij toen een onderdeel geworden van de supportersvereniging en hebben toen toch nog enkele leuke momenten meegemaakt, zoals de Ajax CD's die we hebben gemaakt voor een goed doel en het afscheid van Pettersson en Rijkaard, waar de supportersvereniging alle medewerking aan had verleend.

Dan hadden we nog de supportersbussen naar uitwedstrijden, die we onder de vlag van de SVA verder konden laten rijden. (Juist, die touringcars met video waar heet Nederland nu mee rijdt). Ook hebben wij met enkele supporters het sfeerteam opgezet, om zo bij thuiswedstrijden toch een beetje het voetbalgevoel terug te krijgen. Je kan nu eenmaal niet zonder een supportersgroep die de boel een beetje stuurt m.b.t. acties rond wedstrijden.

Hierin hebben wij ook bewezen dat wij niet altijd die voetbalvandalen zijn, die ze denken dat we zijn. als je dan ziet, dat bij het afscheid van Bobby Haarms honderdvijftig man op het veld staat met een fakkel en er vervolgens niets ernstigs gebeurt, dan kan je dus zeggen, dat wij het met zijn allen niet slecht doen. Hierdoor ontstaat er ook vertrouwen vanuit het bestuur van Ajax.

Na alle commotie rond de SVA van de laatste tijd, werd het tijd dat er eens een supporter ging zitten die alles voor zijn club over heeft. Vandaar dat ik deze uitnodiging ook heb geaccepteerd, want over iets lullen is gemakkelijker dan zelf iets neer zetten. Bij deze wil ik jullie laten weten dat je mij altijd kan bellen als er problemen zijn.

Ook wil ik een oproep doen aan de supporters die een aantal jaar geleden zich hebben opgegeven om vrijwilliger te worden voor de SVA. Er zijn inmiddels enkele jaren verstreken, dus ben ik benieuwd of er nog supporters zijn die graag iets voor Ajax willen doen. Denk hierbij aan regio- en districtsactiviteiten, open dagen, het sfeerteam etc. nieuwe vrijwilligers zijn uiteraard ook welkom. Graag hoor ik van jullie: tel. 020 - 3119706.

Er is ook een aantal vrijwilligers, dat zich heeft opgegeven als steward in de Arena. Hier kan de supportersvereniging niet in bemiddelen, omdat deze functie vanuit Randstad Uitzendbureau geregeld wordt en je gescreend moet worden. Uiteindelijk zal de veiligheidscoordinator van Ajax alles verder uitwerken.

Op dit moment hebben wij ongeveer tachtig vaste vrijwilligers (sfeerteam) en honderdvijftig oproepkrachten. Daarnaast hebben we ook de regio's en districten nog, die zich toppertjes mogen noemen. Ajax-petje af voor deze vrijwilligers!

Nu ik bij de SVA zit, zal er in de toekomst door mij, samen met de regio's en districten, gekeken worden waar en wanneer we van jullie diensten gebruik kunnen maken, om zo ook ons aller Ajax weer neer te zetten waar het hoort: nummer een!

Tot volgende keer!

Mazzel, Joark.

Deze column verscheen ook in de Ajax Life.