Menu
Het grootste veld van Engeland

Het grootste veld van Engeland

De Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Ajax wordt dinsdagavond in het redelijk nieuwe Etihad Stadion gespeeld. Maandagavond traint Ajax voor het eerst in het stadion van The Citizens.

Het is wel de tweede keer dit jaar dat Ajax naar Manchester komt voor een voetbalwedstrijd. In februari was Old Trafford het decor van een door Ajax prachtig gespeelde wedstrijd (1-2 zege). Maar tot begin dit jaar was het liefst 45 jaar geleden dat Ajax op voetbalreis ging naar Manchester. Toevallig mag Ajax nu opnieuw naar deze Engelse voetbalstad. Dit keer dus niet om op Old Trafford te voetballen, maar in het Etihad Stadion in Oost-Manchester.

Het stadion van Manchester City kent geen ellenlange historie zoals dat van Old Trafford, want de 130-jarige club speelt er pas negen jaar. Het Etihad Stadion, in 2011 zo genoemd naar de sponsor Etihad Airways, is in 2002 neergezet om als locatie te dienen voor de Gemenebestspelen. Daarna is de toen ‘City of Manchester Stadium’ geheten sportaccommodatie omgebouwd tot voetbalstadion om het oude ‘Maine Road’ te vervangen.

Het stadion van Manchester City biedt plaats aan zo'n 48.000 toeschouwers. Het meest bijzondere aan de Engelse voetbaltempel is dat de afmetingen van het veld het grootste zijn van heel Engeland. Vier jaar geleden kende de UEFA de Europa League-finale aan het stadion toe. Zenit St. Petersburg en Glasgow Rangers speelden die door de Russische club gewonnen eindstrijd.

Manchester City behaalde dit seizoen zijn eerste grote prijs in het stadion. Op de laatste speeldag werd na een heroïsche strijd Queens Park Rangers in de slotminuut verslagen, waardoor City zijn derde landstitel pakte; de eerste na 44 jaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Manchester City