Menu
'Het is jammer dat Roger stopt'

'Het is jammer dat Roger stopt'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In deze aflevering vertelt Jeroen Nijland uit Diemen wat Ajax voor hem betekent.

Jeroen Nijland voor het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. Jeroen Nijland voor het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA.

Supporter: Jeroen Nijland
Leeftijd: 14
Woonplaats: Diemen
Seizoenkaarthouder: Ik heb al sinds 2000-2001 een seizoenkaart. Toen was ik zeven; best wel jong hè?

Fan van Ajax sinds:
,,Ik ben Ajax gaan volgen vanaf het moment dat ik een seizoenkaart kreeg. Ik kom uit een echt Ajax-gezin. Mijn vader, mijn moeder en zusje zijn ook voor Ajax. Ik ben geboren in Amsterdam en woon nu in Diemen, dus het is niet vreemd dat ik Ajax-supporter ben. De club ligt lekker dichtbij."

Eerst bezochte wedstrijd:
,,Ik weet het niet precies meer omdat ik inmiddels naar een heleboel wedstrijden ben geweest. Volgens mij was het een Europese wedstrijd. De eerste wedstrijd die me echt bij staat is Ajax – Sparta in het seizoen 2000-2001. Ajax won in de ArenA met 9-0: een doelpuntenfestijn."

Met wie kijk je naar Ajax-wedstrijden?
,,In totaal heeft ons gezin drie seizoenkaarten. Ik ga altijd en mijn vader en zusje gaan soms mee. Bij minder belangrijke wedstrijden kan ik ook vaak een vriend meenemen."

Mooiste Ajax-moment:
,,Dat was de wedstrijd tegen PSV in seizoen 2003-2004. Ajax stond met 0-1 achter en PSV had genoeg kansen om op 0-2 te komen. Maar Ajax werd gaandeweg steeds beter. Wesley Sneijder scoorde de gelijkmaker en Nicolae Mitea zorgde ervoor dat Ajax met 2-1 won. Ajax besliste daar eigenlijk het kampioenschap."

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Dat was het doelpunt van Johan Cruijff tegen Haarlem. Hij omspeelde een paar man en stiftte de bal over de doelman. Echt, heel mooi. Ik heb het doelpunt natuurlijk niet live gezien, maar op een dvd met daarop de honderd mooiste doelpunten van Ajax."

Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Dat zijn er een paar: Wesley Sneijder, Kenneth Perez en Roger: allemaal middenvelders. Ik vind het jammer dat Roger gaat stoppen als voetballer. Hij heeft overzicht, een goede trap en doet af en toe leuke trucs."

Favoriete speler uit de Ajax-historie:
,,Dat is Johan Cruijff. Ik heb veel van hem gezien en over hem gehoord. Hij was echt een van de beste voetballers ter wereld."

Favoriete club naast Ajax?
,,Dat zijn er ook een paar. Vaak hangt het er vanaf waar de Nederlanders spelen. In de Engelse competitie ben ik voor Manchester United vanwege Edwin van der Sar. In Duitse competitie ben ik voor HSV vanwege Rafael van der Vaart en Nigel de Jong. AS Roma is mijn favoriete Italiaanse club. Dat is niet vanwege een Nederlander, maar vanwege Francesco Totti: dat vind ik een prachtige voetballer."

Ajax is voor mij…
,,Heel veel. Ik ben altijd blij als het weekend begint. Als Ajax thuis speelt ben ik al om 13.15 uur bij de ArenA."