Menu
'Het is nog niet gespeeld'

'Het is nog niet gespeeld'

Een dag na de topper tegen PSV blikte Adrie Koster terug op het gelijkspel en keek hij vooruit naar de volgende belangrijke wedstrijd, op eerste paasdag tegen Twente. ,,De competitie is nog niet gespeeld”, is de Ajax-trainer overtuigd.

Voor zondag kan Koster zeker nog geen beroep doen op Erik Heijblok, Gabri en Gregory van der Wiel en achter de namen van Siem de Jong en Maarten Stekelenburg staan nog vraagtekens. Gabri is momenteel in Spanje voor zijn revalidatie. ,,Ik verwacht niet dat voor Gabri het seizoen al voorbij is”, meldde Koster donderdagmiddag. ,,Maar het is wel zeker dat het nog enkele weken zal duren.”

Hoe de strijdwijze tegen FC Twente zal zijn, wil Koster nog niet kwijt. ,,Zoals we gisteren speelden, was puur op PSV gericht. We wilden hen verrassen en daarin zijn we geslaagd. We waren heel dominant, stonden goed en hebben PSV, kwartfinalist in de UEFA Cup, gedwongen tot reactievoetbal. De finishing touch ontbrak, maar ik heb er toch een goed gevoel aan overgehouden. Het was een topwedstrijd. We zijn weliswaar niet dichterbij gekomen maar we hebben wel volwassen gespeeld. Ik heb veel positiefs gezien waarop we kunnen doorborduren. Nee, de competitie is nog niet gespeeld. Het is belangrijk dat we zelf onze wedstrijden winnen. Natuurlijk zijn we afhankelijk van PSV, maar we moeten niet naar hen kijken. Met nog vijf wedstrijden te spelen, moeten we 15 punten halen. Dat is niet onmogelijk.”

Zondag wacht dus FC Twente, ook geen eenvoudig karwei. Hoe kijkt Koster tegen de ploeg uit Enschede aan? ,,Twente is beetje aan het terugkomen op het niveau van eerder deze competitie. Het is een goed voetballende ploeg die de rust weet te bewaren om openingen te creëren. Dat het een ploeg is die voetbalt, zie ik als een voordeel, want dan kom je zelf ook aan voetballen toe. We hebben het moeilijker met zogenaamd mindere ploegen.”


Kijk ook op Ajax TV naar een voorbeschouwing op FC Twente - Ajax.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>
FC Twente - Ajax op je pc zien?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>