Menu
‘Het is nog steeds niet te geloven’

‘Het is nog steeds niet te geloven’

Kort na de uitschakeling in de UEFA Cup stond een deel van de selectie donderdagmiddag alweer op het trainingsveld. Ajax bereidt zich voor op de uitwedstrijd van zondag tegen NAC Breda.

Rasmus Lindgren (rechts) trainde weer met de groep mee. De Zweed is  hersteld van de hersenschudding die hij in Marseille had opgelopen. Rasmus Lindgren (rechts) trainde weer met de groep mee. De Zweed is hersteld van de hersenschudding die hij in Marseille had opgelopen.

De oefensessie, waarbij vooral de spelers die woensdag buiten de basisploeg waren gelaten zich lieten zien, bestond voornamelijk uit een partijvorm. Rasmus Lindgren, die in de heenwedstrijd in Marseille was uitgevallen met een hersenschudding, deed intensief mee met de groep. Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati oefenden iets verderop hun pass- en traptechnieken, terwijl Gabri apart trainde met fysiotherapeut Frank van Deursen. De Spanjaard herstelt van een kuitblessure.
De beslissende return tegen Olympique Marseille heeft veel gevraagd van de Ajacieden. Ook invaller Leonardo is nog niet bijgekomen van het enerverende duel in de sfeervolle Amsterdam ArenA. ,,Het is nog heel pijnlijk allemaal,’’ zei de aanvaller na afloop van de training. ,,Ik hoopte dat we door konden gaan naar de kwartfinales, maar helaas is het niet gelukt. Het is nog steeds niet te geloven dat we uit het UEFA Cuptoernooi liggen.’’ Ajax - Olympique Marseille werd gisteravond uitstekend bekeken. Liefst 2.235.000 mensen zagen de Ajacieden aan het werk tegen de Fransen. De voetbaluitzending op Nederland 3 had daarmee 35,5 procent marktaandeel.
Leonardo deelt na afloop van de training handtekeningen uit aan jonge Ajax-supporters. Leonardo deelt na afloop van de training handtekeningen uit aan jonge Ajax-supporters.

Ondanks de nederlaag en uitschakeling, moet Ajax zich nu richten op de aankomende wedstrijd tegen NAC in het Rat Verlegh Stadion. Leonardo denkt dat het niet gemakkelijk zal worden. ,,NAC heeft een heel sterk team. Dat hebben ze ook laten zien in het KNVB Bekertoernooi door de halve finale te bereiken. Het zal zondag uiteindelijk een moeilijke wedstrijd worden.’’
De winst op NAC is erg belangrijk voor Ajax. ,,De doelstelling is de tweede plaats in de competitie halen,’’ vervolgde Leonardo. ,,We moeten de komende wedstrijden gewoon winnen om dit te behalen. En hopelijk blijven we op de tweede plaats tot aan het einde van de competitie. Verder ligt het natuurlijk ook aan de resultaten van de andere clubs die om de tweede plaats strijden.’’
De voormalige NAC-speler heeft nog wel contact met zijn oude teamgenoten in Breda. ,,Een aantal van de jongens waarmee ik voetbalde is weg, maar ik ken er nog wel veel spelers. Zij zijn ook goede bekenden.’’
Een deel van de selectie werkte donderdag rond het middaguur een training af. Een deel van de selectie werkte donderdag rond het middaguur een training af.

De wedstrijd NAC Breda - Ajax begint 22 maart om 14.30 uur. Bekijk de wedstrijd rechtstreeks op Eredivisie Live. Klik hier voor meer informatie >>