Menu
'Het is nu tijd voor Jasper'

'Het is nu tijd voor Jasper'

De wekelijkse persconferentie van Frank de Boer stond vrijdagmiddag vrijwel geheel in het teken van de keeperswissel Vermeer-Cillessen. Na een aantal mindere optredens moet Vermeer zijn plaats onder de lat afstaan aan Jasper Cillessen. Die boodschap kregen beide keepers afgelopen donderdag te horen. Vrijdag lichtte De Boer zijn keuze toe. ,,Op dit moment is dit het beste voor het team.”

Na de verloren competitiewedstrijd tegen PSV nam Frank de Boer beslissing om Jasper Cillessen een kans te geven. Omdat er midweeks nog een bekerwedstrijd op het programma stond - waarin Cillessen traditiegetrouw keepte - kwam de keeperswissel in aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles pas aan de orde.

Daags na Ajax - Volendam deelde De Boer zijn besluit met Vermeer en Cillessen. ,,Op dit moment ben ik niet tevreden over de prestaties van Kenneth. En hij heeft iemand achter hem staan met heel veel kwaliteit. Die kan hem nu vervangen. We hebben veel jongens in het team die weinig voor elkaar onder doen. Dat geldt ook voor de keepers.” De Boer vervolgt: ,,Het was een lastige beslissing. Juist ook omdat het niets met de persoon Kenneth heeft te maken. Maar de concurrentie is groot en topsport is hard. Het is nu tijd om een Jasper een kans te geven. Op dit moment is dit het beste voor het team.”

Frank de Boer over de keuze voor Jasper Cillessen: ,,De concurrentie is groot en topsport is hard. Het is nu tijd voor Jasper." Frank de Boer over de keuze voor Jasper Cillessen: ,,De concurrentie is groot en topsport is hard. Het is nu tijd voor Jasper."

De keeperswissel komt op een moment dat het Ajax sportief gezien niet voor de wind gaat. Na de eerste zeven competitieduels staat de regerend landskampioen op een zevende plaats in de Eredivisie. Met name de 4-0 nederlaag tegen PSV kwam hard aan. Ook de midweekse duels in de UEFA Champions League (4-0 nederlaag tegen FC Barcelona) en in de beker (zwaarbevochten 4-2 zege op FC Volendam na verlenging) droegen niet bij aan het zelfvertrouwen. De Boer: ,,Ik had gehoopt dat we nu verder zouden zijn. Het moet allemaal een stuk constanter. Ondanks het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld hebben we nog steeds de status en kwaliteit om een van de favorieten voor de titel te zijn.”

De Boer hoopt dat de thuiswedstrijd tegen het verrassend goed gestarte Go Ahead Eagles zijn team een boost kan geven. ,,Nu het even niet loopt, moeten we gewoon terug naar de basis. Als je als speler niet in goede vorm steekt, moet je terug naar de basis. De spelers moeten doen waar ze goed in zijn en verder keihard werken. Vanuit daar moeten ze proberen om als team het goede gevoel weer te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat we dan weer het spel kunnen spelen wat we als technische staf voor ogen hebben. Dat betekent: dominant spelen en vroeg druk zetten op de helft van de tegenstander.”

Over promovendus Go Ahead Eagles zei de coach van Ajax: ,,Ze doen het boven verwachting goed. Go Ahead heeft een goede spelopvatting en het ziet er allemaal leuk uit. Ze hebben niets te verliezen. Het is dus aan ons om het juiste ritme en de juiste vorm te vinden zodat we ze naar achter kunnen drukken. Op die manier gaan we op zoek naar de overwinning.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst