Menu

'Het is toch Ajax'

Maandagavond 2 februari speelt Jong Ajax tegen Jong Excelsior op Sportcomplex de Toekomst. Dit is de eerste serieuze test van de beloften sinds de winterstop. Etienne Esajas, de 19-jarige linksbuiten, heeft er zin in.

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?
„Ik begon als 4-jarig jongetje bij de F-jes van SV Bijlmer. Je mocht eigenlijk pas lid worden als je 5 jaar was, maar ik was gelijk al één van de betere voetballertjes van mijn team. Ik werd ook snel tot aanvoerder gekozen."

Hoe ben je bij Ajax terecht gekomen?
„Ik zat bij de D2 van SV Bijlmer toen een scout van Ajax kwam kijken naar één van mijn wedstrijden. Ik was wel een beetje bang toen ik gevraagd werd om bij Ajax te komen voetballen. Ik had namelijk gehoord dat Ajax heel streng was. Gelukkig zei mijn vader dat ik het moest doen, aangezien ik heel goed kon voetballen. En het viel allemaal mee.."

Doe je aan nog meer sporten naast het voetbal?
„Niet echt. Ik jog wel en doe aan tafelvoetbal, maar dat kun je niet echt een sport noemen."

Hoe vind je het dat er zoveel spelers sinds het begin van de winterstop weg zijn bij Jong Ajax?
„Dat is wennen. Nu trainen we met een kleinere groep, waardoor je meer arbeid verricht. Er zijn wel een aantal spelers bijgekomen, zoals Ryan Babel van de A1."

Hoe vind je het om onder John van 't Schip en Marco van Basten te trainen?
„Heel erg prettig. Ik leer heel veel van John van 't Schip. Zo vertelde hij mij dat ik als linksbuiten niet altijd mijn tegenstander voorbij hoef, want ik heb een goede trap en daarmee kan ik de bal om die tegenstander heen krullen. Met Van Basten oefen ik veel op koppen en afwerken op het doel. Vooral dat eerste is niet mijn sterkste punt."

Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?
„We liggen jammer genoeg uit de Amstel Cup, maar de Amstel Cup voor Beloften kunnen we winnen. In de competitie kunnen we ook zeker bij de bovenste twee eindigen. We moeten in ieder geval meer doelpunten scoren, want dat is ons enige minpunt. Verder gaat het erg goed."

Waarom moeten de Kids Club-kids naar de wedstrijden van Jong Ajax komen kijken?
„Nou, dan kunnen de kids zien hoe het er aan toe gaat in het betaald voetbal. Het is niet het allerhoogste niveau in Nederland, maar het is toch Ajax! We spelen goed en snel voetbal. Daar kunnen de kinderen veel van leren."

Wist je dat?
Jong Ajax speelt maandag 2 februari om 18.30 uur op Sportcomplex de Toekomst tegen Jong Excelsior en de toegang is gratis!