Menu
'Het is Twente - Ajax, niet Luuk - Siem'

'Het is Twente - Ajax, niet Luuk - Siem'

Ajax speelt zaterdagavond de topper in de Eredivisie tegen FC Twente. In Enschede treft de regerend landskampioen de huidige koploper. Het is ook de strijd tussen twee voetballende broers. Siem van Ajax en Luuk van Twente. Welke De Jong zal er zaterdagavond de meeste reden tot juichen hebben?

Van alle Ajacieden zal Siem de Jong zaterdagavond waarschijnlijk de meeste vrienden en bekenden op de tribune van FC Twente hebben zitten. Het heeft uiteraard alles te maken met zijn broer Luuk die bij de landskampioen speelt. Voor de tweede keer kunnen ze zaterdagavond tegenover elkaar staan. ,,En in competitieverband voor het eerst”, weet Siem.

Na de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal heeft de Ajax-helft van de gebroeders De Jong iets goed te maken. Of toch niet? ,,Daar ben ik eerlijk gezegd niet echt mee bezig”, sprak De Jong na afloop van de laatste training op weg naar de kraker tegen FC Twente. ,,Natuurlijk hoop ik dat we daar winnen, maar het is meer een strijd tussen Ajax en Twente dan een wedstrijd tussen mijn broer en ik.”

Siem en Luuk de Jong speelden eerder dit seizoen voor het eerst tegen elkaar. Siem en Luuk de Jong speelden eerder dit seizoen voor het eerst tegen elkaar.

Bij winst kan koploper Ajax na zeven speelrondes al op zeven punten van Twente komen. De Jong: ,,Dat zou mooi zijn, maar het is natuurlijk nog vroeg in het seizoen. En vergeet niet: PSV is er ook nog. Twente – Ajax is in ieder geval een lastige wedstrijd, dus een goed resultaat zou mooi zijn.”

De nummer tien van Ajax ziet ten opzichte van de tweede seizoenshelft van vorig jaar – waarin hij doorbrak – weinig verschillen met de huidige voetbaljaargang. ,,Het team is redelijk hetzelfde gebleven. Voor mij geldt dat ik met Mounir El Hamdaoui nu een andere spits voor me heb, maar dat is een kwestie van wennen. Ik speel nu misschien iets defensiever dan vorig seizoen, maar heb toch alweer twee keer in de competitie gescoord. Uiteraard kunnen dat er altijd meer zijn.”

De Jong telt de zegeningen van de goed verlopen seizoensstart. ,,We komen steeds beter in ons ritme. We hebben al een paar moeilijke wedstrijden gespeeld en daar zijn we in de meeste gevallen goed uitgekomen. We hebben het hoofdtoernooi van de Champions League gehaald, zijn door in de beker en gaan aan kop in de Eredivisie. Kortom; we zijn er redelijk doorheen gekomen.”

Aanstaande dinsdag bij Ajax – AC Milan zullen er opnieuw veel bekenden van De Jong op de tribune zitten. ,,Mijn ouders willen ook wel een keer een uitwedstrijd in de Champions League bezoeken, maar dat is lastig. Thuis zijn ze erbij. En het mooie is dat Twente altijd op een andere dag dan Ajax thuis speelt. Ze hoeven voor wat betreft de wedstrijden in de Champions League dus niet te kiezen tussen Luuk en mij.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst