Menu
'Het is zo prachtig om dit mee te maken'

'Het is zo prachtig om dit mee te maken'

Met kleine oogjes en een big smile op hun gezicht stappen de spelers donderdagmiddag de bus uit op het Amsterdamse Museumplein. De nacht ervoor was het kampioenschap al flink gevierd en tot in de vroege uurtjes hingen de Ajacieden aan de lampen.

Met een schor gezongen stem staat Daley Blind een eindje verderop van zijn ene op het andere been te hupsen. "Ik heb gisteren de hele avond lekker lopen zingen. Amsterdamse liedjes en supportersliedjes, je kent het wel. Op het podium doe ik dat ook natuurlijk, al vind ik dat nog redelijk spannend, haha!"

'Samen met de fans een feestje bouwen’

Joël Veltman wrijft in zijn handen en heeft er zin in: "Een beetje brak ben ik wel hoor! Maar met het kampioenschap in gedachten opstaan is zó prachtig! Mijn eerste gedachte toen ik wakker werd? Dat we vandaag naar het Museumplein zouden gaan. Beter kan gewoon niet! Samen met onze fans een feestje bouwen. En een biertje erbij, lekker!"

Donny van de Beek komt erbij staan en knikt instemmend. Ook hij heeft er een mooi nachtje op zitten. "Ik ben een beetje brakkig ja, maar op de beste manier die je kan bedenken. Het is allemaal zo prachtig om dit mee te maken. Ik weet gewoon niet hoe ik het moet uitleggen hoe het voelt. Ik vind het vooral zo tof dat er zo veel mensen naar het Museumplein zijn gekomen!"

De normaalgesproken timide Kasper Dolberg staat te lachen en maakt een praatje hier en daar. "Het is één groot feest! Dat was het vannacht trouwens ook, haha! Ik werd vanochtend wakker op de bank en dacht eerst: WAUW. Daarna raakte ik in de stress omdat ik mijn telefoon nergens kon vinden, haha! En nu, een paar uur later staat er een plein vol mensen. Echt heel mooi. Er gaat vandaag nog een hoop gefeest en gezongen worden. Mijn mooiste Ajax-lied? Bloed Zweet & Tranen, ja, die kan ik vrij goed zingen."

Ook Max Wöber, die in de winterstop naar het Spaanse Sevilla verkaste, is present. Vanaf een afstandje bekeek hij het spektakel met grote trots. "De jongens hebben het zo ontzettend goed gedaan. Ik heb natuurlijk alles zo goed mogelijk gevolgd en vind dit echt prachtig. En ja, dat ik aan het begin van het seizoen een steentje heb kunnen bijdragen is een eer."

Lees ook: Ziyech Ajacied van het Jaar, Mazraoui grootste talent
Bekijk ook:
Ajax draagt 34e landstitel op aan Nouri

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst & Jasper Ruhé