Menu
Het kampioensjaar zit erop

Het kampioensjaar zit erop

Landskampioen Ajax trainde woensdagochtend voor het laatst dit seizoen. Trainer Frank de Boer had voor de laatste oefensessie een feestelijk programma bedacht. Zo moesten de Ajacieden zich door een bijzonder parcours zien te bewegen. Voor André Ooijer (37) was het zijn laatste training als prof. Dit weekend sluiten de spelers en staf het seizoen af met een teambuildingsuitje in het buitenland.

Het was een dag van laatste keren. Zeker in het geval van Ooijer deed hij woensdag veel dingen voor het laatst. Voor de laatste keer als profvoetballer zijn voetbalschoenen aantrekken, voor de laatste keer trainen en voor het laatst als Ajacied de kleedkamer instappen. Woensdagmiddag wacht zijn laatste activiteit als spelers als hij met de gehele selectie op bezoek gaat bij de finale van Ajax StreetWise bij de Stopera (Waterlooplein) in Amsterdam.

Voor De Boer en Vertonghen begon de dag extra vroeg. Het tweetal meldde zich om stipt 8:30 uur in het beursgebouw in Amsterdam om de beurs te openen. Ruim twee uur later stonden ze allebei op het trainingsveld. Een klein groepje spelers (acht) deed mee aan het door De Boer uitgezette parcours waar de coach zelf ook aan meedeed. De overige spelers trainden met Jong Ajax, dat zich woensdag voorbereidde op de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Jong PSV (donderdag).

De ochtend werd afgesloten met een partij voetvolley bij de powerhill. Zo kwam er sportief gezien een mooi einde aan het prachtige kampioensjaar waarin Ajax voor het eerst sinds 1996 de landstitel prolongeerde. In dat jaar was Ooijer net drie jaar prof. Na negentien seizoen betaald voetbal zit het erop voor de 55-voudig international. Vanaf donderdag gaat zijn leven na het voetbal beginnen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Boer en Vertonghen openen de beurs

Er was een bijzonder parcours uitgezet. Hier kopt Ismaïl Aissati de bal in een vuilcontainer. Er was een bijzonder parcours uitgezet. Hier kopt Ismaïl Aissati de bal in een vuilcontainer.
André Ooijer trainde woensdag voor het laatst als prof. André Ooijer trainde woensdag voor het laatst als prof.
Frank de Boer deed zelf ook aan het parcours. Frank de Boer deed zelf ook aan het parcours.
André Ooijer in de weer met een zak vol ballen in de vuilcontainer. André Ooijer in de weer met een zak vol ballen in de vuilcontainer.
De Ajacieden in volle actie tijdens de laatste training. De Ajacieden in volle actie tijdens de laatste training.
And the winner is... Jan Vertonghen! And the winner is... Jan Vertonghen!
Jan Vertonghen viert zijn feestje met André Ooijer. Jan Vertonghen viert zijn feestje met André Ooijer.
De training werd afgesloten met een partij voetvolley. De training werd afgesloten met een partij voetvolley.
Tot volgend seizoen! Tot volgend seizoen!