Menu
Het plezier spat ervan af bij Babel

Het plezier spat ervan af bij Babel

Ryan Babel heeft woensdag voor het eerst met de groep meegetraind. De aanvaller zette twee dagen geleden zijn handtekening onder een eenjarig contract in Amsterdam. Vanwege de afwezigheid van de internationals en trainer Frank de Boer (UEFA-bijeenkomst) was het rustig op de Toekomst.

De rit naar Amsterdam was vertrouwd voor Ryan Babel. En ook het trainen in gezelschap van Ajacieden is de 42-voudig international niet vreemd. Na vijf jaar afwezigheid draagt hij vanaf nu weer het Ajax-shirt. En dat deed hem goed, want vrijwel de gehele training liep hij met een grote glimlach op zijn gezicht rond. Na zijn periode bij Liverpool en Hoffenheim wil Babel weer iets van zijn oude voetbalgeluk bij Ajax terugvinden. Niet voor niets kocht hij zijn contract in Duitsland af, waardoor hij in Amsterdam zijn carrière een nieuwe impuls kan geven.

‘Welkom Ryan’, sprak assistent-coach Hennie Spijkerman vlak voor aanvang van de middagtraining. Vlak na een individuele ochtendsessie, was het om 14:30 uur tijd voor een buitentraining. Met Babel dus, maar zonder Frank de Boer. De coach van Ajax verblijft woensdag en donderdag in het Zwitserse Nyon voor een bijeenkomst van de UEFA. Samen met tal van internationale coaches (waaronder José Mourinho en Arsène Wenger) bespreekt hij op het hoofdkwartier van de Europese voetbalbond allerhande voetbalzaken.

Een lachende Ryan Babel op weg naar het trainingsveld. Een lachende Ryan Babel op weg naar het trainingsveld.

Net als voor Babel was het ook voor Spijkerman een mooie dag. De assistent-coach werd dinsdag voor het eerst opa en was ‘the day after’ zichtbaar trots op die mooie gebeurtenis. Met een vrolijk gemoed had hij samen met de rest van trainersstaf een tiental Ajacieden onder zijn hoede. Naast Babel waren ook Siem de Jong, Derk Boerrigter, Tobias Sana, Christian Poulsen en Nicolai Boilesen present. De Jong Ajax-spelers Roly Bonevacia, Mike Busse, Xandro Schenk en Danny Hoesen maakten het tiental compleet. Op een naastgelegen veld werkten Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen samen met keeperstrainer Carlo l’Ami een oefensessie af.

Donderdag staat er een openbare training op de Toekomst op het programma. Vervolgens wacht de spelers een drietal vrije dagen aangezien er vrijdag en zaterdag tal van interlands op het programma staan. Vanaf maandag wordt de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk hervat. Dat zal dan tevens de eerste keer zijn dat Babel een training bij Ajax onder leiding van De Boer meemaakt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jasper Cillessen verstopt zich achter twee grote poppen. Jasper Cillessen verstopt zich achter twee grote poppen.
De Jong Ajax-spelers Mike Busse en Xandro Schenk. De Jong Ajax-spelers Mike Busse en Xandro Schenk.
De Ajacieden kregen veel loopoefeningen voorgeschoteld. De Ajacieden kregen veel loopoefeningen voorgeschoteld.
Concentratie bij Ryan Babel. Concentratie bij Ryan Babel.
Assistent-coach Hennie Spijkerman is dinsdag voor het eerst opa geworden. Assistent-coach Hennie Spijkerman is dinsdag voor het eerst opa geworden.
Vanwege de afwezigheid van Frank de Boer stond de training onder leiding van Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. Vanwege de afwezigheid van Frank de Boer stond de training onder leiding van Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp.
Nicolai Boilesen trainde ook mee. Links Jong Ajax-verdediger Xandro Schenk. Nicolai Boilesen trainde ook mee. Links Jong Ajax-verdediger Xandro Schenk.
Ryan Babel en Danny Hoesen kruisen elkaar. Ryan Babel en Danny Hoesen kruisen elkaar.
Tijd voor een paar slokken water. Tijd voor een paar slokken water.
Ryan Babel strekt zich tot het uiterste. Op de voorgrond Tobias Sana. Ryan Babel strekt zich tot het uiterste. Op de voorgrond Tobias Sana.