Menu
Het schot van Van der Wiel

Het schot van Van der Wiel

De Ajacieden die in de basis stonden tegen Heerenveen deden het tijdens de donderdagtraining rustig aan. De andere spelers trainden wel stevig en werkten veel af op het doel. Gregory van der Wiel liet zien over een heel goed schot te beschikken.

The day after the night before. De selectie van Ajax verschijnt rond 10.30 uur op het trainingsveld. De ploeg heeft een zware avond achter de rug. De eerste play-off tegen Heerenveen is met 1-0 verloren gegaan. Tijd om te gaan zitten kniesoren is er niet, want zondag wacht de return tegen de Friezen. Henk ten Cate liet gisteren meteen na de wedstrijd weten erop te vertrouwen dat zijn ploeg het in de ArenA het beter gaat doen. De Ajax-trainer laat zijn basisspelers met name een aantal lichte loopoefeningen uitvoeren. Rust is belangrijk in deze drukke periode.

De spelers die in Friesland niet in de basis stonden worden door Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman onder handen genomen. Na een aantal positiespelletjes waarin de bal met hoge snelheid wordt rondgespeeld is tijd om af te gaan werken op de doelmannen. Mitea rondt zoals bijna altijd goed af, en ook Gregory van der Wiel laat zien de bal heel aardig te kunnen raken. Iedere keer als de Ajax-jongeling de bal aangespeeld krijgt, houdt hij rustig het overzicht en haalt hij vervolgens keihard uit.

Bijna alles belandt tussen de palen, vaak zijn Gentenaar en Vermeer kansloos. ,,Mijn schot is net als mijn pass wel één van mijn wapens”, zegt hij als de training er na een dik uur opzit. ,,Toen ik bij Haarlem speelde kwam ik vaak mee naar voren en scoorde ik veel van afstand.”

Tijdens de wedstrijden die hij tot nu toe voor Ajax 1 speelde, was zijn drang naar voren nog niet zo groot. ,,Verdedigen is natuurlijk mijn eerste taak. Dat is het belangrijkste en daar moet ik me tijdens de wedstrijd op concentreren. Ik denk wel dat als ik meer speel, ik ook sneller mee naar voren ga. Maar dat komt nog wel. En tegen Willem II en FC Twente kreeg ik al een paar keer de ruimte om te schieten.”

Van der Wiel houdt tot slot het balletje nog even rustig hoog. Techniek heeft de 19-jarige voetballer ook. Een complete voetballer, zoals Ajax het graag ziet.