Menu

Het trainingskamp bevalt Bruins Slot wel

Een week trainingskamp bestaat voornamelijk uit trainen en oefenwedstrijdjes spelen. Over elke training wordt goed nagedacht, er zit een bepaalde structuur is in en langzaam wordt ergens naar toe gewerkt. Voor veel mensen uit de buurt is het dé kans om hun helden in actie te zien en aan felbegeerde handtekeningen te komen. Assistent-trainer Tonny Bruins Slot bleek bereid af en toe vanuit ´binnen´ bericht te geven over het kamp. Vandaag het eerste etmaal.

De reis liep precies volgens planning. Na aankomst konden de spelers even rusten op hun kamers, want een paar uur later moest al een wedstrijd gespeeld worden. Na de sportmaaltijd volgde meteen een tactische bespreking door Ronald Koeman. De technische staf heeft besloten in de wedstrijdjes deze week te kiezen voor 3-4-3. Zo ook tegen De Lutte. ,,Als de spits van de tegenstander diep stond moest Yakubu, de vierde man op het middenveld, bijspringen in de verdediging. Het bleek dat ook hun tweede spits heel diep stond, Daardoor moest Yakubu veel mee terug en leek het meer op 4-3-3. Ook als er steun in het centrum nodig was moest Yakubu assisteren. Dat was een beetje de tactiek", doceert Bruins Slot.

En de staf, zoals Koeman maandag ook al vertelde, was tevreden. Bruins Slot: ,,De spelers zijn gretig, ze hebben een goede instelling. Soms zijn ze iets té gretig. Want soms schiet het vleugelspel daardoor er een beetje bij in, dat moeten we wel beter benutten."

Over de faciliteiten is de trainer lovend. ,,Het is een prima veldje, het is mooi egaal, dat is fijn voor een wedstrijd. Ook na de wedstrijd van maandag lag het er goed bij tijdens de training. Het is heel warm en droog weer en toch is het fijn om op te spelen."
Na de wedstrijd moesten de spelers aan hun andere taak voldoen: het uitdelen van handtekeningen en poseren voor de foto´s. Bruins Slot deed er dit keer niet aan mee, hij hield een toespraak in de vip-tent. ,,Ik heb verteld over de periode van de technische staf tot nu toe bij Ajax. Ik deed het gewoon uit de losse pols, ik ben gewoon gaan vertellen en begonnen vanaf het moment dat Koeman en wij hier kwamen. Daarna was er nog een soort vraag- en antwoordspel, door de microfoon." Eenmaal terug in het hotel volgde een laatste verzorging voor enkele spelers en toen voor iedereen de nachtrust.

´s Ochtends zijn de fietsen uitgedeeld. Iedereen kan zijn eigen fiets herkennen omdat er een stickertje op wordt gedaan. ,,Iedereen moet vervolgens zijn eigen discipline hebben om op tijd op de training te verschijnen", licht Bruins Slot toe. ,,Het is dus niet zo dat we op een bepaalde tijd verzamelen en gezamenlijk naar het veld fietsen. Het is lekker op het fietsje. In de bus is het óf heel warm, óf er is teveel airco. Dat fietsen bevalt prima."

De training van vanochtend bestond uit basis-trapoefeningen, loopoefeningen en een partijtje waarin druk moest worden uitgeoefend op de achterhoede. ,,Ik noem dat met een mooie term ´voorwaarts verdedigen´. Vanochtend zijn er twee spelers uitgevallen, Ibrahimovic en Galásek. Zij hebben wat last van verschillende spiertjes. En Boschker trainde ook niet mee. Hij krijgt ineens een ander soort training en moet daar aan wennen. Vandaar dat hij ook wat last heeft van wat spieren."

Vanmiddag gaan de meeste Ajacieden rusten en zich voorbereiden op de wedstrijd van vanavond. De twee geblesseerden zullen echter een krachthonk opzoeken. ,,En Koeman gaat met René Wormhoudt een crossloopje doen om het parcours voor de bosloop van morgenochtend te verkennen. Dat is leuk he?", geniet Bruins Slot.