Menu
Het trainingsveld als schietbaan

Het trainingsveld als schietbaan

Eerder in de week was het resultaat van de wedstrijd tegen FC Thun optimaal, het veldspel heel behoorlijk, maar het rendement uit de doelkansen nog altijd beneden peil. Om daar verbetering in de brengen stond de training van vrijdagmorgen in het teken van afwerken, afwerken en nog eens afwerken. Onder het toeziend oog van honderden jeugdige fans, die vanwege de herfstvakantie een vrije dag hadden, probeerde Ajax scherper te worden in het schieten.

In aanloop naar de confrontatie met PSV (aanstaande zondag in Eindhoven) trainden de Ajacieden lange tijd in twee grote groepen. De defensieve sectie van de selectie werd door trainer Danny Blind beziggehouden, terwijl assistent Gerard van der Lem zich om de offensieve types bekommerde. Met veel enthousiasme gaf Van der Lem instructies voor een serie oefeningen, waarbij ook de voorbereidende combinatie belangrijk was, maar toch vooral het laatste element: schieten op doel.

Van der Lem liet telkens twee spelers kort combineren, waarna een van hen de keepers Maarten Stekelenburg, Bogdan Lobont en Hans Vonk diende te passeren. Het leverde enkele fraaie treffers op, zoals een schot van Nourdin Boukhari met de buitenkant van zijn voet, dat in de kruising belandde. Ook Yannis Anastasiou demonstreerde weer eens wat een uitgekookte voetballer hij is. Met precisieschoten liet hij de dienstdoende doelman enkele keren volmaakt kansloos. Met het vele publiek zorgden ook missers dit keer voor enthousiasme. De ballen die over de afrastering van het trainingsveld verdwenen, zorgden voor een onderlinge strijd tussen de vele, jonge toeschouwers langs het trainingsveld: wie was het eerste bij de bal, zodat hij deze kon terugbezorgen aan zijn favoriete Ajacied?

Elders op het trainingsveld werkte intussen een Ajacied aan zijn herstel. Maxwell deed onder begeleiding van de medische staf tal van individuele oefeningen. Tot besluit werd de Braziliaan - terugvechtend van een zware knieblessure - onder handen genomen door hersteltrainer René Wormhoudt. Het plezier om terug te zijn in de buitenlucht was zichtbaar bij Maxwell, zeker toen de bal er aan te pas kwam. Tussen de bedrijven door was de linkspoot aandachtig toeschouwer van de verrichtingen van zijn ploeggenoten.

Die besloten de training met een onderlinge partij, waarbij het er fel aan toe ging. Anastasiou kopieerde zijn optreden van dinsdag, door zijn team (met de oranje hesjes) middels twee doelpunten aan de overwinning te helpen. Het werd dit keer echter geen 2-0 (zoals dinsdag in de Amsterdam ArenA), maar 2-1. Steven Pienaar scoorde tegen.

Zaterdag traint Ajax nogmaals, maar die oefensessie is besloten met het oog op het competitieduel met PSV. De aftrap is zondag om 12.30 uur in het Philips Stadion van Eindhoven.