Menu
Het vizier gaat op scherp

Het vizier gaat op scherp

Voor de tweede dag op rij stond de training voor een groot deel in het teken van afronden. Met de oefenwedstrijd tegen Celtic FC in het vooruitzicht moet het vizier op scherp. En dus werden de vaste aanvalspatronen via verschillende oefeningen geperfectioneerd. Met soms afmakers in de rol van aangevers en andersom.

Een voorzet van Siem de Jong die wordt ingekopt door Jody Lukoki. Het was donderdagochtend meerdere keren te zien tijdens de training. Voor even waren de rollen omgedraaid tijdens de oefening waarin op aangeven en afmaken werd geoefend. De spelers draaiden beurtelings hun serie langs de linker- en rechterflank af en vonden zich uiteindelijk ook een keer terug in het domein dat normaal gesproken is voorbehouden aan spelers als Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Davy Klaassen.

Afgaande op de afgelopen oefenduels staat het vizier van Aras Özbiliz en Klaassen tot dusver het scherpst. Beide aanvallers schoten vijf keer raak in de oefenduels met Huizen, Oldenzaal, Emmen, Veendam en Noordwijk. Uiteraard is die virtuele tussenstand vertekend, want zeker in de voorbereiding werkt iedere speler zijn eigen programma af om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Toch is het aardig om tijdens de voorbereiding de vergelijking met vorig seizoen te trekken. Ook toen was Özbiliz – met name door zijn hattrick tegen Independiente – uiteindelijk topscorer van de voorbereiding. Een jaar eerder was die titel voorbehouden aan De Jong.

Vooralsnog heeft Özbiliz aardig wat concurrentie te verduren als het gaat om meest trefzekere speler van de voorbereiding. Ook Klaassen staat na vijf oefenduels op vijf treffers. Daarnaast hebben Viktor Fischer (4) en Sigthórsson (3) ook al meerdere goals gemaakt. Met de wedstrijden tegen Celtic (zaterdag in de ArenA), Southampton en Norwich City (beide in Engeland) in het vooruitzicht, kan de top van het klassement nog aardig door elkaar worden gehusseld. Wie weet dat Lukoki (nu op één treffer) met het hoofd nog voor enig gevaar weet te zorgen. Aangever De Jong weet het in ieder geval te vinden.


Tekst en foto's: Ajax.nl

Davy Klaassen staat op vijf goals in de voorbereiding. Davy Klaassen staat op vijf goals in de voorbereiding.
Vurnon Anita in de rol van afmaker. Vurnon Anita in de rol van afmaker.
De momenteel clubloze Dmtriy Bulykin traint op eigen verzoek met Ajax mee op zijn conditie op peil te houden. De momenteel clubloze Dmtriy Bulykin traint op eigen verzoek met Ajax mee op zijn conditie op peil te houden.
Aras Özbiliz werd vorig seizoen topscorer van de voorbereiding. Nu deelt hij de koppositie met Davy Klaassen. Aras Özbiliz werd vorig seizoen topscorer van de voorbereiding. Nu deelt hij de koppositie met Davy Klaassen.
Aanvoerder Siem de Jong heeft de bal ook met zijn vinger onder controle. Aanvoerder Siem de Jong heeft de bal ook met zijn vinger onder controle.