Menu
'Het was een mooi weekje'

'Het was een mooi weekje'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column op Ajax.nl. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Lasse Schöne aan de beurt.

Bij het schrijven van mijn vorige column een maand geleden, zag het leven er voor mij heel anders uit dan nu. Ik was nog aan het twijfelen over mijn toekomst, de prestaties van het team waren iets minder en zelf stak ik ook niet in grootse vorm. Maar nu heb ik bijgetekend, we zijn een ronde verder in de Europa League en we hebben van PSV gewonnen en wellicht hebben we ze de slechte periode in geschoten. Je mag altijd hopen toch? Met mijn eigen vorm gaat het ook beter. Al met al was het een mooi weekje.

Ik moest een beslissing nemen waar ik de komende jaren zou spelen. Dat had wel input op mijn leven, maar het was er niet de schuld van dat ik een mindere periode heb. Na gesprekken met mijn vriendin, zaakwaarnemer en vader heb ik besloten dat ik hier blijf. Mijn kinderen hebben hier nog geen stem in. Ik ga mijn dochter van zeven en mijn zoon van vijf niet vragen waar papa de komende jaren moet spelen. Maar ze zijn ondertussen wel zo oud dat ze beseffen wat het voor gevolgen heeft als ik bij Ajax weg zou gaan. Ze zijn blij dat ze bij hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen blijven.

Er waren wel andere clubs geïnteresseerd, ook uit mooie competities en die financieel interessant waren. Maar geld is nooit een drijfveer voor mij geweest. Iedereen weet hoe ik over Ajax denk en wat ik bij Ajax voel en ik wil hier nog meer bereiken. Toen de club mij deze aanbieding deed, heb ik niet getwijfeld. Ik heb goed met mijn naasten overlegd en daar is deze beslissing uitgekomen. Ik ben er heel blij mee dat ik bij Ajax blijf. Ik heb daar eigenlijk alleen maar positieve reacties op gekregen, dat laat wel zien dat het een goede beslissing is geweest en die reacties zijn een steun in de rug. We hebben thuis een wijntje open getrokken en zijn met de kids uiteten geweest om het te vieren. Verder geen groot feest hoor. Maar je gaat wel even proosten en daarna gaat alles zijn gangetje weer.

Mijn rol in de Europa Leaguewedstrijden tegen Legia was anders dan ik had gehoopt. Ik moest op de bank beginnen en had liever willen spelen. Zo gaat dat in het voetbal, soms sta je er naast. Ik moet gewoon ook hard knokken om te laten zien dat ik erin hoor en dat ik belangrijk kan zijn. Daarin heb ik afgelopen zondag tegen PSV een goede stap gemaakt denk ik. Vanaf de zijlijn beleef je het anders, dat het voetbal niet geweldig was weet ik ook wel. Maar we stonden in Legia natuurlijk wel door de winst in eigen huis met 1-0 voor. Dan zit het wel wat lekkerder op de bank
moet ik zeggen.

Ik ben blij dat ik met mijn invalbeurt tegen PSV een aandeel heb gehad in de overwinning. Door de zege komen we iets dichterbij en nemen we afstand van de nummer drie. Het was een lekkere overwinning.

Ook is er natuurlijk geloot voor de volgende ronde in de Europa League. We spelen in een land dat veel in het nieuws is geweest, maar wij komen naar Oekraïne om te voetballen en wij willen graag nóg verder komen en dat kan. Je weet weliswaar dat het daar moeilijk wordt, maar we kunnen een goed beginnetje maken daar als we winnen.