Menu
'Het was een seizoen met ups en downs'

'Het was een seizoen met ups en downs'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. De internationals Jasper Cillessen, Daley Blind, Daphne Koster en Claudia van den Heiligenberg wisselen elkaar telkens af. Deze week is het de beurt aan Daley Blind.

Het seizoen zit er weer op. Na het gelijkspel tegen Heracles was het eindelijk zover en konden we een feestje vieren. Gelukkig ben ik katerbestendig en kon ik me redelijk snel weer focussen op de laatste wedstrijd tegen NEC. We hadden deze wedstrijd voor onszelf en ook voor de supporters graag winnend willen afsluiten, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn. 

Na de wedstrijd tegen NEC heb ik een paar dagen vrijaf gekregen om me rustig voor te kunnen bereiden op het Nederlands elftal. Afgelopen woensdag mocht ik me melden om een kans af te dwingen in de WK-selectie. Ik kan op twee posities uit de voeten, heb stabiel gespeeld en nu ga ik ontzettend hard werken om er definitief bij te komen.

Terwijl ik me nu voorbereid op een hopelijk mooie voetbalzomer gaat de selectie het seizoen afsluiten in Indonesië. Zoiets is altijd een leuke en gezellige trip met de jongens. Natuurlijk wat wedstrijden spelen, maar ook genieten en wat van het land zien. Uit eten met elkaar, drinken met elkaar, dat is natuurlijk allemaal heel gezellig. Wat dat betreft is het jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar het Nederlands elftal kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan. Ik zal contact houden met mijn teamgenoten om op de hoogte te blijven. 

Persoonlijk ben ik erg blij en trots met het winnen van de Gouden Schoen. Voor mij betekent het dat ik de lijn van vorig seizoen, waarin ik door de supporters werd gekozen tot Ajacied van het jaar, heb doorgezet. Daarnaast is het natuurlijk mooi dat ik ook in de voetsporen treed van mijn vader, die de Gouden Schoen tweemaal heeft mogen winnen. Natuurlijk wil ik ook Davy Klaassen feliciteren met zijn uitverkiezing tot Talent van het Jaar.  

Voetbal blijft natuurlijk een teamsport. Al met al mogen we denk ik tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen. Het was een seizoen met ups en downs. Geen hele grote downs, maar we hebben wel wedstrijden verloren met uitslagen die we niet vaak hebben meegemaakt. We hebben ons daarna wel altijd hersteld. De eerste helft van het seizoen was het veldspel wat sprankelender, wat frisser en leuker om te zien. De tweede helft van het seizoen waren we heel constant, was het niet altijd even mooi om te zien maar kregen we heel weinig doelpunten tegen. We wonnen wel en hebben eigenlijk vooral resultaatvoetbal gespeeld. Eigenlijk was het dus een seizoen met twee gezichten, volgend jaar zullen we die twee zaken samen moeten brengen om er een mooi seizoen van te maken. 

Graag wil ik alle supporters bedanken voor hun steun het afgelopen seizoen. Samen hebben we het toch maar weer voor elkaar gekregen: weer een landskampioenschap, en voor het eerst in de clubhistorie vier keer op rij. Ik vind het bijzonder om daar onderdeel van uit te maken. Laten we volgend seizoen gaan voor datgene wat nog geen enkele Nederlandse club ooit is gelukt: vijf keer op rij kampioen. Maar eerst de focus op het wereldkampioenschap in Brazilië!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Naar andere columns