Menu

'Het was niet eerlijk dat we scoorden'

Voor de Ajacieden was het een merkwaardige avond. In Valencia konden ze nauwelijks een vuist maken, was een wedstrijd zonder doelpunten op zich al een beloning geweest, maar toen scoorde Zlatan opeens de 0-1. Ajax leek te winnen tot Angulo de gelijkmaker binnenschoot. ,,Het was niet eerlijk dat we scoorden", vond Andy van der Meyde na afloop van het duel tegen Valencia. ,,En zelfs met een punt mogen we nog blij zijn."

,,We weten nu wat het is", verwoordde Van der Meyde het gevoel dat bij elke jonge Ajacied leefde na afloop van de zware partij tegen Valencia. ,,Zo gaat het dus in de tweede ronde", zei Galasek, die voor het volgende duel tegen AS Roma net als Chivu vanwege drie gele kaarten is geschorst. ,,We wisten dat het moeilijk zou worden", ging de Tsjech verder. ,,En in het eerste kwartier was het zo´n hoog tempo."

,,Door dat hoge tempo, dat anders is dan normaal, maakte iedereen fouten", had uitblinker Didulica gezien. ,,Ik ook. Ik was niet nerveus, maar het was gewoon erg zwaar."

,,We werden overklast", sprak Van der Meyde onomwonden. ,,In die periode kon je zien dat ze niet voor niets kampioen van Spanje zijn. Zij waren zo goed het eerste half uur en wij waren te onrustig, hoewel er wel ruimte lag om te spelen zoals wij dat gewend zijn. Maar we konden niet zeggen dat we het spelletje van de competitie wel even zouden spelen. We stonden de hele wedstrijd onder druk en dankzij een fantastische Joey hebben we een tegendoelpunt nog lang weten uit te stellen. Daarom bekijk ik de slotfase met gemengde gevoelens. Want het was op zich niet eerlijk dat we scoorden, maar aan de andere kant win je hier voor hetzelfde geld. Maar we moeten bij zijn met dit ene punt."

Blij was Bergdolmo ook. En daar had hij alle reden toe. Behalve zijn misinterpretatie van een fluitsignaal van de tribune, waardoor hij geen penalty en een rode kaart tegen kreeg, was hij bij dat hij kon spelen. ,,Ik heb de laatste dagen een stijve nek. We zouden het bij de warming-up aankijken en omdat dat goed verliep, speelde ik. Maar al snel voelde ik de knik weer in mijn nek."

Behalve de knik voelde hij ook voortdurend zijn vriend John Carew in de rug. ,,Hij is zo snel en sterk, een heel goede voetballer. Ik heb anderhalf jaar met hem bij Rosenborg gespeeld en we hebben in zo´n 20 interlands samengespeeld." Carew miste in de tweede minuut al een dot van een kans. ,,En Valencia kreeg er nog een. Maar de 1-1 is een goed resulaat. Ik zie de tweede ronde als een bonus."