Menu
'Het was precies zoals ik in gedachten had'

'Het was precies zoals ik in gedachten had'

Bescheidenheid siert de mens. Tessel Middag moest lachen toen haar de vraag werd gesteld of ze nu eigenlijk rechts of links is. ,,Officieel ben ik rechts, maar zoals je hebt kunnen zien kan ik ook wel wat met links”, grijnsde Middag.

Dat laatste was een understatement, want Middag maakte tegen PSV (5-1) werkelijk een fantastische openingsgoal met haar 'chocoladebeen'. Alsof die uitgemeten was met een liniaal verdween de bal uiteindelijk in de verre kruising. ,,Het was precies zoals ik in gedachten had”, glunderde Middag. ,,Ik ging een één-twee met Eshly (Bakker.) aan en had 'm eigenlijk op rechts willen krijgen. De bal kwam echter voor mijn linker. Ik moest er een beetje om heen draaien, maar hij viel heerlijk binnen.”

Techniektraining
De prachtige goal betekende voor Middag ook loon naar werken. Van jongs af aan werkt ze al aan haar multifunctionaliteit. ,,Ik heb vroeger heel veel met beide benen op straat getraind. Daar is de basis gelegd voor mijn techniek. Op de training doen we met Simon (Tahamata, red.) veel techniekvormpen, waarbij je mindere been ook aan bod komt. Zeker op het middenveld is het handig om twee kanten op te kunnen en niet altijd naar je rechter- of linkerbeen te hoeven. Vandaag was een mooi voorbeeld.”

Uiteindelijk werd het een heerlijke avond, met Middag in de hoofdrol. Ajax versloeg PSV en bereikte overtuigend de bekerfinale. Middag maakte de eerste en laatste Amsterdamse goal en werd verkozen tot Ajacied van de wedstrijd. En dat allemaal in haar jubileumduel.

,,Het was de tweede helft echt genieten."
,,Het was de tweede helft echt genieten."

,,Twee keer scoren in mijn honderdste wedstrijd voor Ajax is prachtig”, stelt Middag. ,,Ik ben ook heel blij met het resultaat. We hebben eindelijk een keer met grotere cijfers gewonnen dan 1-0. Scoren is normaal een moeizaam iets bij ons. De tweede helft was echt genieten op het veld. Ook vanwege de fans die weer in groten getale waren gekomen en ons enthousiast aanmoedigden. Ze zongen het al: 'we gaan naar Den Haag toe'. Prachtig.”

Mooi affiche
De tegenstander komt uit het duel tegen Buitenveldert en ADO Den Haag, dat zaterdagmiddag gepland staat. Heeft Middag een voorkeur? ,,Ik weet het niet zo goed. De fans willen het liefst een Amsterdamse derby tegen Buitenveldert. Eerlijk gezegd speel ik liever tegen ADO, omdat we het tegen Buitenveldert alleen maar niet goed kunnen doen als we niet winnen. Uiteraard gaan we voor de winst, wie de tegenstander ook wordt. Maar in het stadion van ADO Den Haag tegen ADO zou natuurlijk een mooi affiche zijn.”

Uiteindelijk slechtte Middag als tweede speelster van de Ajax Vrouwen de magische grens van honderd duels. Zorgt dat nog voor speciale gevoelens? ,,Ik vind het een mooie mijlpaal. Desiree van Lunteren haalde als eerste Ajax-vrouw de honderd. Zij kreeg een beeldje of een schaal van Edwin van der Sar. Hopelijk komt dat ook nog mijn kant op, dat zou een leuk aandenken zijn. Maar ik ben ontzettend blij en trots om voor Ajax te mogen spelen, nu al voor het vierde seizoen op rij.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees