Menu
'Het zijn hectische dagen'

'Het zijn hectische dagen'

Ajax kent een hectische voorbereiding op het duel met Vitesse. Vrijdag kwamen supporters bij de training verhaal halen voor de matige prestaties van de laatste weken. ,,Dat was even schrikken”, aldus Marco van Basten.

Marco van Basten kan zondag waarschijnlijk niet beschikken over Dario Cvitanic. Marco van Basten kan zondag waarschijnlijk niet beschikken over Dario Cvitanic.

De supporters kwamen het veld op en vroegen om een verklaring. Nadat ze met Van Basten, Rob Witschge en Urby Emanuelson in gesprek waren gegaan, keerde de rust weer enigszins terug. ,,Dit gebeurt natuurlijk niet dagelijks”, aldus Van Basten tijdens de persconferentie. ,,Het was even schrikken, maar ook wel weer een beetje te begrijpen. Iedereen is teleurgesteld dat het de laatste wedstrijden niet gaat zoals we willen. Wijzelf, maar natuurlijk ook de supporters. Ik heb geprobeerd uit te leggen dat spelers zich op een comfortabele manier moeten kunnen voorbereiden en dat niet de juiste oplossing is voor de problemen.”
Na het verlies tegen FC Groningen en sc Heerenveen en het gelijkspel tegen Heracles, is Ajax gezakt naar de derde plaats op de ranglijst. ,,Toch moeten we gewoon doorgaan op de ingeslagen weg”, aldus Van Basten. ,,We hebben een jonge ploeg, die nog heel veel ervaring moet opdoen. Met rust, tijd en vertrouwen kunnen we een heel eind komen.”
Zondag neemt Ajax het in Arnhem op tegen Vitesse. ,,Die wedstrijd komt op een hectisch moment”, ziet de trainer in. ,,Thuis wonnen we met 3-0 van Vitesse, maar dat ging niet eenvoudig. Vitesse heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen en zit met een nieuwe trainer in een goede periode. Het wordt ongetwijfeld een lastige wedstrijd, maar wij moeten vooral naar onszelf kijken.”
Ajax kan zondag waarschijnlijk niet beschikken over Dario Cvitanich. De Argentijn kampt met een bovenbeenblessure. Van Basten liet vrijdag daarom ook Jong Ajax-speler Darko Bodul meetrainen met de A-selectie. ,,Omdat Dario geblesseerd is, hebben we voorin niet heel veel mogelijkheden. Bodul doet het goed bij het tweede, hij schurkt een beetje tegen het eerste aan.”